keskiviikko 31. elokuuta 2016

Onko se syöpää vai ei?

Olen jo yli vuoden ihmetellyt punaista lämiskää toisen silmäni alla. Se kun ei tunnu häviävän millään.


Pieni se on, tässä kuitenkin lähikuvana. Aloin todellakin ihmetellä sitä, että se vaan ei häviä, ja alkaa olla hankala peittääkin.

Tällä hetkellä voin aika varmasti sanoa, että läiskä on aurinkokeratoosi, joten suojatkaa hyvät ihmiset ihonne auringolta!

Tässä ote kaikkisyövästä.fi -sivustolta:

"Okasolusyöpä on ihon sarveissolujen pahanlaatuinen kasvain. Sitä esiintyy valolle altistuneiden alueiden lisäksi kroonisten haavojen ja ärtyneiden arpien yhteydessä sekä limakalvojen rajoilla. Useimmiten okasolusyöpä alkaa esiasteistaan, joita ovat aurinkokeratoosi tai Bowenin tauti. Okasolusyöpä käyttäytyy aggressiivisemmin kuin tyvisolusyöpä: se haavautuu aikaisemmin, kasvaa nopeammin, leviää syvempiin kudoksiin nopeammin ja lähettää joskus etäpesäkkeitä."

Lainaan tähän samaa lähdettä:

"Ihosyövän aiheuttajat

Auringon ultraviolettisäteily on ihosyövän tärkein yksittäinen aiheuttaja. Olennaista on nimenomaan ns. kumulatiivinen annos eli se, kuinka paljon ihminen on saanut ultraviolettisäteilyä koko elämänsä aikana. Tämän takia sairastumisriski on suurin iäkkäillä ja ulkotöitä tekevillä.
Aurinko (Ilman syöpää)
Tyvisolu- ja okasolusyöpä syntyvät herkästi alueille, jotka ovat altistuneet eniten ultraviolettisäteilylle. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi kasvot, päälaki, ylävartalo ja kädenselät.
Ihon palaminen suurentaa ihosyövän riskiä. Erityisen alttiita ihosyövälle ja melanoomalle ovat vaaleaihoiset, sinisilmäiset, pisamaiset ja herkästi palavat ihmiset.
Runsasluomisuus ja epätyypilliset luomet suurentavat melanooman riskiä.
Aiemmin annettu säde- ja solunsalpaajahoito, immuunijärjestelmää heikentävä lääkitys ja tietyt muut ihosairaudet suurentavat myös ihosyövän riskiä."
Minä olen runsasluominen, jostakin kummasta syystä. Käsittääkseni syytä siihen ei tiedetä (voin tietty kysyä, jos firman "biomarkkeripojat" tietävät, mistä johtuu, tosin seuraavan linkin lopussa on varsin kattava lista riskeistä).
Ihon valovaurioista on aika hyvä ja kansantajuinen kirjoitus täällä
Kalpea iho ei ole mitenkään hirveästi muodikasta länsimaisessa kulttuurissa, mutta suojaatko sinä ihoasi, ja jos, niin miten ja suojaatko talvellakin?

maanantai 29. elokuuta 2016

Muutoksesta kiukustunut iho

Naama ei jostakin syystä ole tykännyt tästä muutosta, vaan on äitynyt karmeimmilleen pitkään aikaan. Pintakuivaksi, hilseileväksi ja pukkaa myös näppyjä. Ei ole tämä +35 C:n helle tehnyt ollenkaan hyvää ja näännyttävää tämä kyllä onkin. Tänään on ollut hiukan viileämpää mutta huomenna se taas alkaa.

Kävin eilen hiukan paseeraamassa tuolla yliopiston lähellä, minne muutan huomenna. Kyllä on sunnuntaisin hiljaista kaikkialla muualla, paitsi Reinissä on uimareita silmänkantamattomiin!

Mutta sitten taas tähän hankalaan ihoon. Onneksi mukana oli pieni pumppupullo Cosmedixin Clarity Serumia. Mistä lienee ulkomailta ostettu, pitää katsoa, jos tätä saisi täältä esimerkiksi Marionnaud'lta, joita näkyy olevan kaupungilla muutama.


Suosittelen tätä seerumia lämpimästi hankalalle ja epäpuhtaalle iholle. Ostin sitten sen seuraksi Garnierin 3-in-1 -tuotteen Pure Active -sarjasta. Pitäisi toimia naamiona, putsarina ja kuorintana ja se sisältää salisyylihappoa, sinkkiä, valkosavea ja pienenpieniä hohkakivirakeita (Pierre Ponce on kai hohkakivi?). Ei pitäisi repiä ihoa liikaa.



En tiedä, myydäänkö tätä Suomessa? Tai miksi ei myytäisi... Nuo savinaamiotkin loppuivat pahimmoisesti juuri ennen tänne tuloa.

Lisäksi laitan tuon seerumin päälle hyaluronihappoampulleja, Euceriniä onneksi saa firman kaupasta jos mitä sorttia. Ärsyttävä naama, kun sen pitää aina kiukutella jostakin!

*****
Suurin ihmettelynaihe on täällä muuten ollut tämä jätepolitiikka. Eilen meni koko päivä lasinkeräyspistetttä etsiessä, ja sitten se löytyikin, kun netistä katsoi paikat. Kaikki muukin kerätään erikseen, myös muoviset juomapullot, joita täällä onkin kertynyt aikalailla, kuuma kun on ollut. Selvisi siis sekin, mitä joka paikassa olevat "lemmikkilaatikot" ovat (PET). Työpaikan keittiössäkin on yksi. Rohkenin sitten yhtenä päivänä mennä sinnekin kurkkimaan, ja noille muovipulloillehan se oli tarkoitettu.

Muovi kerätään myös erikseen, paperi, biojäte jne. Sekajätteen saa laittaa kunnalta ostettuihin pusseihin, jotka sitten kerätään (siis hum. vain nämä viralliset pussit!). Tämän viimeksimainitun tosin tiesinkin, koska olen joskus kyläillyt ennen Badenissa asuneen ystäväni luona.

perjantai 26. elokuuta 2016

Summa summarum Sveitsistä - uuden alkua

Viikko on ollut kiireinen, ja taas voi vaan todeta, kuinka haastavaa on olla ykskaks muuttanut jonnekin. Jos se olis UK, olisi helpompaa. Joka tapauksessa on työlupa, residenssi, asunto ja pankkitili, ja kaikkien noiden hankkiminen on aina oman vaivan takana. Plus vielä uuden firman tutustumisen aiheuttama stressi, et ole eka viikkoina ollenkaan omalla mukavuusalueellasi.



Ajattelin kirjoitella hiukan lisää viikonloppuna. Firmalla on myös kauppa, jossa on kaikkea luksustavaraa. Plus muita etuja.

lauantai 20. elokuuta 2016

Terkut Baselista

Tavallaan en ymmärrä, miten vähän juttuja minulla on Lontoosta. Se kun on tavallaan niin tavallista. Ajattelin kuitenkin nyt kertoa hiukan Sveitsiin muutosta.




La Hoffmann-Rochen yksi toimipiste sijaitsee Reinin yläjuoksulla, ja pomoni kertoi porukan kellluvan jopa lounaalle vaatteet vesipitävissä kasseissaan. Ei tarvitse edes uida, virta vie! Sininen poiju erottaa uimareiden alueen proomuista ja veneistä!




Ostin muuten kivan korun SAS:ilta. Todella ihana kaulassa!


  




Ja sitten kaikista pöhköin juttu: värillisiä kananmunia piknikille!

torstai 18. elokuuta 2016

KAIKKI MAAILMAN BLOGIT

Yhteisiä portaaleja, purkkimafiaa tms. Blogin ketjuunnuttua en oikeasti useinkaan jaksa jatkaa seuraamista. Moni hyvä bloggari onkin (ja ihan syyttä) laittanut pillit pussiin siitä syystä.

Minä inhoan samojen asioiden toistoa blogeissa. Nyt voisi tosin kysellä teiltä, että onko se tarpeellista? Siis saman tuotteen arvion toitottaminen?


Sitten ihmettelen, miksi on blogiportaaleja, kuten 40+, ja nämä bloggarit eivät ole minua ryhmäänsä hyväksyneet.

Tosin tällä hetkellä arvelen, että vapaana bloggarina on todellakin helpompaa. Olen silti avoin kokeiluille, mutta kuten on tähän mennessä jo selvinnyt, ostan yleensä kosmetiikkani itse.

keskiviikko 17. elokuuta 2016

Luonnonkosmetiikkaputiikki Turussa

Turussahan tämä tietty on ollut ennenkin, mutta nyt postimyynnistä myös myymäläksi muuttunut Biodelly löytyy Rauhankatu 10:stä. Kävin ostoksilla pikaisesti. Kaikki tuotteet ovat nyt -15% ja poistuva miestensarja Triumph & Disaster -25%. Sydänkäpy sai matkasetin ja Nurmen miesten saippuan, jonka ymmärsin käyvän myös partavaahdosta. Näistä kuvista pääsette shoppailutunnelmaan, vaikka itse kauppa ei olekaan vielä ihan viimeistelty. Auki se on kuitenkin. Minä menen nyt pakkailemaan, lähtö on aamulla aikaisin.
















Jaa niin, ja ostinhan minä itsellenikin jotakin (jäin jo ihmettelemään, että miten tämä kaikki satasen maksoi...), eli Sukín matkasetin ja Dabban Omenavettä.




Mielenkiintoisia naamioitakin siellä muuten oli.




Pikainen postaus kohteliaisuudesta

Nyt kun olen noitten kyynärsauvojen kanssa joutunut köpöttelemään miltei koko alkuvuoden, yksi asia on tullut aika selväksi. Suomalaiset eivät kovinkaan helposti auta ketään, saatika anna istumapaikkaansa bussissa.


Tässä päivänä muutamana viime viikkoina olen käynyt erään asian takia kauempana kaupassa, eli toisinsanoen eräässä lähiössä, jossa on paljon maahanmuuttajia. Nämä mustat pojat, joita yleensä ko. kaupassa on samaan aikaan, tarjoutuvat kantamaan koria, auttavat kassalla jopa kasaten ostokseni pinoon niin, että saan ne helposti käsilaukkuuni. Tuo korinkin kantaminen on aika hankalaa, kun käytössä on kaksi kyynärsauvaa, eikä asia helpotu yhtään vaikka käyttäisi ostoskärryä.

Toinen seikka, mihin olen kiinnittänyt huomiota on se, että joskus marketeissa pikkulapset suhaavat holtittomasti ympäriinsä joko isojen tai lapsille tarkoitettujen pienten ostoskärryjen kanssa. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun olen ollut todella peloissani siitä, että joku osuu tuohon kaksi kertaa leikattuun kinttuuni ja wips, taas ollaan sairaalassa. Huomautin Lidlissä viime viikolla eräälle pikkulasten äidille asiasta ja hän katsoi minua kulmat kurtussa  - en tiedä saiko hän hillittyä jälkikasvuaan, koska olin jo miltei kassalla ja lähdin siitä sitten ostoksineni.

Ei minulla ole mitään halua sairaslomailla tätä enempää, saatika sitten korjauttaa tuota rikkoutunutta nilkkaa enää kolmatta kertaa, ja vieläkin joudun kulkemaan noitten kerpeleen keppien kanssa ainakin kuukauden.

Miksi ei täpötäydessä bussissa saa paikkaa, jos kulkee hankalasti keppiensä kanssa? Miksi markettien käytävät ovat täynnä edestakaisin juoksevia lapsia? Yhtenä päivänä erään marketin käytävä oli täysin tukossa näistä lapsiperheistä, ja olisi ollut aika vaivalloinen juttu lähteä kiertämään hyllystöjen takaa uutta reittiä kassalle (eikä olisi ollut tietty mitään taetta siitä, etteikö näitä ostoksilla olevia perheitä olisi ollut muillakin käytävillä)? Pyysin ystävällisesti "latua", ja lapset kerättiin syrjempään, että pääsin ohi.

Ainakin itse olen saanut jo pienestä pitäen oppia, että ei koko väylää tukita, olipa sitten kyse jalkakäytävästä tai jostakin muusta paikasta, missä kulkee muitakin ihmisiä.

maanantai 15. elokuuta 2016

Puolihuolimattomia ostoksia (jotka osoittautuivatkin ihan hyviksi)

Joskus tulee ihan aivottomasti osteltua kaikenlaista, ja joskus nekin ostokset on hyviksi havaittu. Tässä ensimmäinen, eli Garnierin geelimäinen kosteusvoide. Olkoonkin, että siinä on silikoneja. Pelittää hyvin ja kun sitä laittaa yöksi, on aamulla iho ihanan pehmeä. Eikä maksanut kuin hiukan päälle seitsemän euroa. Voisin ihan hyvin ostaa toistekin.



Tämä seuraava on kotoisin iHerbistä, ja hetken mielijohteesta klikkasin sen koriin. En kyllä ajatellut sillä rintojani voidella, mutta INCI-kuulosti sen verran mielenkiintoiselta ja yleisön kehut hyviltä, että ostin sen. Oikein ihana kosteusvoide se onkin, eikä Palmer'silta varmaan mitään huonoa tulekaan, luulen. Ihanan ihoa viilentävä voide, joka imeytyy helposti!


Tästä seuraavasta olen kuullut paljon hyvää, ja tullessani perjantaina kampaajalta, jäin tutkimaan ko. putiikin alepöytää,  josta se irtosi kympillä (kyllä, luit aivan oikein!). Kempparikampaamon nimi muuten on Monalisa, tiedoksi turkulaisille, siellä oli paljon muutakin kivaa alennuksessa, kuten aina.


Sehän on Cliniquen Even Better -meikkivoide, josta taisi tulla uusi arkipäivien suosikkini. Pysyy aika hyvin helposti rasvoittuvalla iholla.



Tämä viimeinen mua harmittaa. Siis, että sen maahantuonti loppuu. Eucerin on hyvä sarja, ja tätä Hyaluron Filler -linjaa olen käyttänyt aiemminkin ja tykännyt. Käykääpä nyt poimimassa viimeiset alennuksella apteekeista ja paikoista, jossa näitä myydään hyllystä loppuun!



Käsittääkseni Smashboxia saa Suomesta Kickseistä. Satuin ostamaan Lontoosta tämän kulmakynä-, ja -geeliyhdistelmän, jonka hoksasin ottaa vasta nyt käyttöön. Todella hyvä, viistottukärkinen, neutraalin ruskea kynä, jossa on toisessa päässä geeli. Geelipää on kuin pieni ripsiväriharja, vaikkakin itse geeli on läpinäkyvän kirkasta. Hyvä sellaisille, jolla kulmakarvat sojottelevat mikä minnekin!

Viimeiseksi on mainittava Orlyn kynsilakat. Ostin niitä muutaman, ja ne näyttävät kyllä pysyvän hyvin! normaalisti jo päivän kuluttua lakkaamisesta kynteni näyttävät siltä, kuin niillä olisi kuivittu maata!



Kuvassa oleva lakka on Gilded Coral. Pullossa on korkkiosa päällystetty kumimaisella aineella, joten se ei kovin helposti pääse lipeämään käsistä + pullo on hyvä avata tällaisenkin tumpelon.

Millaisia löytöjä teillä on ollut viime aikoina?

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Lontoon parhaat luomukosmetiikkapaikat

Kaikki siis yhden ketjun kattojen alla. Olen tainnut ennenkin puhua Whole Foods Marketista, joka on Teksasin Austinista peräisin oleva ketju, ja siis jo vuosia sitten rantautunut tuonne Britteihinkin. Itse lippulaivamyymälä Austinissa on sitä kokoluokkaa, että siellä olen viettänyt ihan kevyesti päivän ruoan, kosmetiikan ja viinien kanssa.


Ensimmäinen myymälä avattiin  - olisiko ollut jo kymmenkunta vuotta sitten Kensington High Streetille (tube: Kensington High Street, siitä ulos ja oikealle, pieni kävelymatka ja myymälä oin siis oikealla puolella katua). Klikkaa kuvat suuremmiksi.

Herkkua jos jonkinmoista, ja mainittakoon, että ylimmässä kerroksessa on ravintoloita (joista en osaa sanoa mitään), mutta katutasossa viiniosaston ja leikkeleiden välissä on baari, jossa voit ostaa juotavaksi jotakin viiniosastolta, kävellä kassan kautta ja palata takaisin pullosi kanssa maistelemaan ostostasi herkullisten leikkeleiden ja juustojen kanssa (ei korkkausmaksua).

Alakerrassa on sitten kosmetiikkaharrastajien paratiisi, eli hyllytölkulla eri merkkejä ja kosmetiikan lisäksi myös hygieniatuotteita ym. Päätän tämän postauksen kuvakavalkadiin, enkä osaa sanoa, onko kaikki kuvissa oleva kosmetiikka sertifioitua, mutta katsokaapa itse, jos tunnistatte merkkejä. Sieltä löytyy myös homeopaattisia valmisteita yms., ja vilahtaapa yhdessä kuvassa rivi Pandan lakujakin.



















Vain pienen osan kuvanneena, voisin väittää, ettei juuri mistään löydy saman katon alta yhtä paljon valinnanvaraa. Tämä siis Kensington High Streetiltä!

lauantai 13. elokuuta 2016

Hapsupään hoitis

On monta hiustenhoitoainetta, joista pidän. Muunmuassa Maria Nilan ja Kiehl'sin hiusnaamiot. Sitten tuli mieleen kokeilla Joicon K-PAK Deep-penetrating Reconstructoria.




Ensivaikultelma: Huhhuh, tuoksuu ihan vanhanajan purkalle! Minulla ei ole mitään tuoksuja vastaan sinällään, mutta tämä on kuitenkin vähän inha. Vaan tuskinpa se tuoksu tukkaan jää, joten rohkeasti vaan kokeilemaan.



Hiukan tällaista pörröä, tämä tukkani. Nyt en muista ihan tarkkaan, mutta jotenkin arvelen, että ennen hiusten pesua tähän kuvaan ei ollut käytetty mitään hoitoainetta, muutakuin ehkä kuivaan tukaan jotakin siihen jätettävää. Nyt siis pesin hiukseni ja laitoin niihin tuota Joicon tavaraa.






Kiiltoa ja sileyttä kyllä tuli, ja ihme olisikin, ellei tuolla silikonimäärällä olisi tullut (tämä siis vaikuttaa silikonipitoiselta). Vaan INCI-listassa ei näy silikoneja. Siloittava vaikutus kai tulee parafiinista, luulen. En oikein jaksa uskos sitä, että hius itsestään korjautuisi, vaikka aineessa olisi miten paljon proteiineja (kuten tässä väitetään olevan 19). Makeupalleyssa tälle on annettu arvosana 4,2/5 373:n arvioijan voimalla, joten ei tämän naamion  pitäisi ihan huono olla.

Ei yhtään pöllömpää, mutta ei Joicon tuote kuitenkaan tee tukalle sen kummempaa kuin nuo aikaisemmin mainitutkaan hiusnaamiot.

Katsotaanpa hiukan ainesosaluetteloja:

Joico

Water (Aqua), Stearamidopropyl Dimethylamine, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Glycol Stearate, PEG-8 Distearate, Ceteth-2, Sodium Chloride, Hydrolyzed Wheat Protein, Myristyl Myristate, Citric Acid, Fragrance (Parfum), Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Sorbic Acid, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Methylparaben, Yeast Extract, Propylparaben, Limonene, Benzyl Alcohol, Coumarin, Hydrolyzed Keratin (Quadramine Complex), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin


Maria Nila

Aqua, Cetearyl Alcohol,iBehentrimonium Chloride, Polyglyceryl-3iPolyricinoleate, Cetrimonium Chloride,iStearamidopropyl Dimethylamine, Glycerin,iButyrospermum Parkii, Amodimethicone,iMorphoiononemthyl Silesquioxane Copolymer,ltrideceth-5, Linoleamidopropoyl PG-DimoniumiChloride Phosphate Dimethicone,lMoringa Pterygosperma SeedlOil, Bambusa Vulgarisi(Bamboo) Extract, HelianthuslAnnus (Sunflower) Extract,lLinolenic Acid, Quaterniumi95, Retinyl Palmitate/CarrotlPolypeptide & AscorbiciAcid/Orangee/Citrus Lemon/Citrus AurantifolialPolypeptider & Tocopherol/WheatiPolypeptides, Punica Gramatani(Pomegranate) Extract, Parfum,lDimethiconol, Phenylpropanol, PropyleneiGlycol, Methylisothaizolinone, Propanediol,lLactic Acid.

Kiehl's

AQUA / WATER
CETEARYL ALCOHOL
HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL / SUNFLOWER SEED OIL
BEHENTRIMONIUM CHLORIDE
CETYL ESTERS
STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE
GLYCERIN
QUATERNIUM-87
PHENOXYETHANOL
CAPRYLYL GLYCOL
PARFUM / FRAGRANCE
CANDELILLA CERA / CANDELILLA WAX
HYDROXYETHYLCELLULOSE
PANTHENOL
PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL / APRICOT KERNEL OIL
BENZOIC ACID
CITRIC ACID
NIACINAMIDE
PYRIDOXINE HCl
ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE
TRIETHANOLAMINE

Olen kopsinut INCit suoraan firmojen sivuilta, joten ovat hiukan omassa mallissaan. Yllättävää kyllä, Maria Nilan tuotteessa on silikonia!
Näistä hintavin on Kiehl'sin hiusnaamio, jonka käyttäjä olen ollut jo vuosia, joskin se on juuri tällä hetkellä loppu. Pitää ostaa Sveitsistä lisää, koska luulen tämän Joiconkin jälkeen palaavani takaisin sen käyttöön. Mitäpä sitä hyvää vaihtamaan.