sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Niitänäitä

Sunnuntait ovat täällä Sveitsissä maailman tylsimpiä päiviä. Kaupat eivät ole auki, eivätkä myöskään monet ravintolat. Kävin hiukan potkulautailemassa ja poltin naamani auringossa. Täällä vaan nämä +30 C -helteet jatkuvat. Pitäisi varmaan mennä kellumaan tuonne Reiniin. Tosin tuosta kanoottiretkestä se liejun haju on edelleen tuoreena mielessä  - tosin tämä kotoinen Reinimme lienee vesiltään puhtaampi, mutta kuitenkin se viime pulahdus on vielä tuoreena muistissa.


Joesta on muuten tosiaankin erotettu uimareille sinisillä poijuilla Kleinbaselin puoleinen sivu, ja sitten isot proomut puksuttavat Grossbaselin puolelta (jonnepäin kuva on ja jossa minäkin asun, tosin toisella suunnalla) ohi!

Olen tässä ihmetellyt, miksi suomalaiset suuntaavat jonnekin Välimerelle lomailemaan. Miksi ei Baseliin? Täällä on hienoja hiekkarantoja ja Välimeren meininki! Alkoholi ei tietty ole niin halpaa kuin esimerkiksi Espanjassa, mutta onhan tämä muuten mitä ihanin lomakohde. Paljon museoita ja muuta nähtävää.
*****
Ensi viikolla on Royal Ascot. Tällä kertaa meitä on menossa päättäjäispäivänä sinne isompi porukka. En ole oikein jaksanut tänä vuonna innostua asiasta, mutta ehkä se tästä. Kengät, hattu ja käsilaukku on, mutta neljästä mustavalkoisesta mekosta pitäisi valita se oikea. En ole edes vielä kokeillut kaikkia, ja yksi tulee postissa alkuviikosta. Kengät ovat superhankalat, mutta kauniit. Pitää vaan ottaa mukavampi varapari mukaan ja teipata kintut kunnolla ennen kekkereitä.


Ehkä se tästä, kunhan saa Bollybaarissa (Bollinger) shampanjalasin käteen. Mennään kisojen jälkeen Wolseleyin illalliselle. Postaan sitten taas kuvia!
*****

Olin eilen Mövenpickissä brunssilla kahden ystävättäreni kanssa.Toisen tunnen Turun ajoiltani, tai siis entisen työpaikkani ajoilta, jolloin piti verkostoitua kun palkkasin tilapäistä työvoimaa. Nyt tapasimme ensimmäistä kertaa livenä. OMG! Onhan Sveitsi aika looginen paikka päätyä, ainakin jos olet lääketutkimuksen ammattilainen, mutta silti täytyy sanoa, että aina kun asiasta juttelen muualta kotoisin olevien kanssa, silti minua hämmästyttää. 

Aikoinaan hyppäsin täällä Baselissa jatkuvasti työni takia, mutta koskaan ei tullut mieleen, että täällä asuisin. Elämässä on varmaan kyllä kummallisempiakin kuvioita, mutta silti. Eihän tämä mikään pöllömpi paikka ole, vaikka kesäisin - kuten nyt  - helteet koettelevat.

Viihdyn täällä hyvin, mutta silti välillä kaipaan sekä Lontoota että Turkua. Odotan heinäkuun loppua ja Turun Tall Ships' Races'ia, silloin ajattelin pitää viikon lomaa aina elokuun ekaan päivään saakka, jolloin on Sveitsin kansallispäivä ja vapaata.
Ei postausta ilman lähikonditorian (Sutter, Spalentor) ikkunakuvia! FC Basel myös edustettuna! Pallopeleistä puhuen, Zürichissä on suomalaisten pesäpallojoukkue, ja nyt vastaavaa ollaan perustamassa Baseliin. OMG... Pitäisiköhän entisenä Lapuan Virkiän naisten pesisjoukkueen edustajana ilmoittautua... Kyseessä on sekajoukkue, jossa pitää olla vähintään yksi nainen, ja tiedossa on turnaus Zürichin joukkuetta vastaan. Vähän epäilen omia kykyjäni :D  Nykyään myös pitänee käyttää kypärää pelatessa.
*****
Seuraavasta en saa mitään provikkaa, mutta mainostan silti eteläafrikkalaisen, suomalaisen vaimon ja perheenisän catering-palvelua. JJ de Nier Food Experience toimittaa juhannusmenutuotteensa Turun seudulle, suosittelen lämpimästi! Ruokalista alla:

JUHANNUS MENU 2017

Drop off / Take Away - tempaus

perjantaina 23.6.2017

_TILAUKSET ENNAKKOON KE 21.6.2017 MENNESSÄ_

NOUTO klo 10.00-12.00: LounasPortti Linkkikatu 14, Naantali

Tarjoamme ilmaiset kahvit noutajille !

DROP OFF aamupäivä: 5 € / osoite

KYLMÄT

Kana ja mangosalaatti (G;L)

Valkosipuli, chili ja persilja tiikerirapuja (L;G)

Vitello Tonnato - possua (L;G)

Avokado ja verigreippisalaatti (L;G)

Intialaisia makupaloja - chili bites (L)

KUUMAT

Välimerellinen pulled pork ja varhaisperunat (L;G)

JÄLKIRUOKA

Sesongin marjat ja kermavaahto

25 €/HLÖ (min. 4 hlö / tilaus)Juhannus 2017 take away.pdf

1 kommentti:

  1. Tuo linkki Wolseleyn sivuille sai aikaan sen, että tsekkasin kaikki menut läpi ja ihastelin niitä melkoisen tovin :)

    Ascot on todella kuuluisa ja on ihan mahtava juttu, että menet sinne jälleen ja tuot mukanasi kuulumisia sieltä.

    Olen käynyt Turussa edellisen Tall Ships Races -tapahtuman aikaan ja toki aikoinaan Kotkassa ja Helsingissäkin. Ne laivat ovat tosi kiehtovaa katseltavaa ja niissä valtavissa purjelaivoissa on hienoa päästä käymään sisälläkin. Helsingissä näki niiden poistuessa ohipurjehduksen joltain saarelta ja siinä vierähti melkoinen tovi ennenkuin purjeet saatiin ylös ja laivat muodostivat komean jonon matkaan lähtiessään. Upea, upea näky!

    Edellinen Turun Tall Ships Races oli muuten todella hyvin hoidettu järjestelyiltään. Autolla oli helppo päästä lähelle ja esim. nytkin nettisivut kertovat kaiken tarpeellisen aiheesta paremmin kuin esim. Helsinki on koskaan tehnyt. Myös Pet Shop Boysien ja Hurtsin konsertit kisan aikana on selvitetty kunnolla. Turussa osataan näköjään tiedottaminen todella mallikelpoisesti!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!