sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Ruokavinkki sunnuntaille: Kreikkalaista moussakaa

Luulin ihan, että olen tämän ohjeen tänne aiemminkin laittanut, mutta ei. Tämä on kasvispainotteista ruokaa parhaimmillaan, ja varmaan on muokattavissa kunnon kasvisruoaksi, kunhan jauhelihan sijaan käyttää vaikka nyhtökauraa.

Moussaka on hiukan kuin kaalilaatikko, se paranee lämmitettäessä. Kuvan moussaka-annos on lämmitetty, joten täytteet ovat hiukan levinneet, mutta maku on mitä parhain.




Kreikkalainen moussaka

3 isoa munakoisoa
3 isoa pihvitomaattia
400 g (karitsan tai lampaan) jauhelihaa
pari rkl oliiviöljyä
3 sipulia silputtuina
3 valkosipulin kynttä silputtuina
1 (500 g) tölkillinen paseerattua tomaattia
(loraus punaviiniä)
suolaa, mustapippuria, oreganoa

Juustokastike:

1 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita
6 dl maitoa (kermamaito paras)
3 dl juustoraastetta
suolaa, raastettua muskottipähkinää

Pinnalle juustoraastetta.

Viipaloi munakoisot n. puolen sentin paksuisiksi siivuiksi ja siivuta pihvitomaatit ohuiksi viipaleiksi. Valmista lihakastike ruskistamalla jauheliha öliiviöljyssä. Lisää siihen silputut sipulit ja paista miedolla lämmöllä niin, että sipulit kuullottuvat. Alä anna ruskistua. Lisää paseerattu tomaatti, mausta ja anna kastikkeeen poreilla miedolla lämmöllä.

Valmista juustokastike. Sulata pannussa voi ja sekoita siihen jauhot. Vatkaa sekaan maito ja kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla muutama minuutti koko ajan sekoitellen. Lisää juustoraaste ja mausta seos.

Lado voideltuun, laakeaan uunivuokaan kerros munakoisoviipaleita, peitä kerros lihakastikkeella, lado päälle tomaatinsiivuja ja peitä kerros juustokastikkeella. Jatka näin, kunnes päällimmäiseksi kerrokseksi jää juustokastikekerros. Lisää päälle juustoraastetta ja halutessasi koristele tomaatinsiivuilla.

Paista 175 C noin 50-60 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!