lauantai 5. joulukuuta 2020

Pinaattikeitto

Tiedän, että tämä ruokalaji jakaa ihmisiä, mutta minulle se on ns. "lohturuokaa". Ruokaa, joka merkitsee minulle rentoutumista, hyvää makua ja helppoutta ruoanlaitossa. Se vaan on hyvää! Sitäpaitsi keitot ovat kylmään aikaan todella "se" juttu!


Pinaattikeitto Wanhaan Tapaan

50g voita

3 rkl vehnäjauhoja


Tee rasvasuurus, eli sulata kattilan pohjalla voi ja sekoita siihen vehnäjauhot.

Anna kuplia ja lisää sitten:

1 l Kiehu-maitoa


Vatkaa seos tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää:

2 pussia hienonnettua pinaattia (300 g), jauhettua valkopippuria ja puoli tl sokeria.

Anna seoksen kuplia ja ota se sitten pois hellalta. Tarkista suola.


Tarjoa keitettyjen munien kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä. Tätä kokeilen. Varmaan on parempaa kuin kaupan pakastealtaasta ostettu keitto. Hyvää itsenäisyyspäivää ja alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä aika hyvää. Gluteenittomathan suurustavat sen kuten kiisselit.

      Tällä ohjeella se ensin tuntuu jäävän liian löysäksi, mutta kun lisäät pinaatit, konsistenssi tokenee. Valkopippuri on "must". Pientä terävyyttä on oltava, IMHO.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!