perjantai 21. lokakuuta 2011

Paistettua kuhaa, kermaan muhennettua pinaattia ja uppomuna

Tassa sitten illallinen, jossa on todellakin oiottu kulmia :(

Toisinsanoen mantelijauheella leivitettya kuhaa, kermaista pinaattia (tama on sitten HYVAA!) ja laitoinpa siihen uppomunankin, koska se vaan jotenkin sopi makuihin. Pieni fiba tuli siina, etta en virittanyt etikkavetta ja erilista kattilaa sille munalle, vaan laitoin sen hautumaan pinaattimuhennoksen paalle. Kyllahan se toki valmistui siinakin, mutta unohdin sen liedelle hiukan liian kauaksi aikaa.

Tarkoitus oli alunperin laittaa kalalle jokin yrttikastike, mutta kaupassapa oli tuoretta babypinaattia, joten ostin sita kaksi pussia (yht. 300g). Palanen voita kattilan pohjalle, ja pinaatit siihen nahistumaan. Lisataan 1-2 dl kermaa, hiukan valkopippuria ja ripaus punaista havaijilaista suolaa. Keitetaan kasaan. HUOM: Ei kannata hirveasti suolata tai maustaa, silla pinaatti on maukasta itsessaankin. Jos olisin muistanut ostaa kalan kanssa sitruunaa, olisin raastinut kuoren keltaisen osan muhennokseen myos.


Uppomunan kypsennnysta kattilanpohjalla pinaattimuhennoksessa.

Tuosta pinaattimaarasta  - niin suurelta kuin se tuoreena maaraltaan nayttaakin - tulee palttiarallaa kaksi annosta. Mina saastin toisen aamiaisomeletin seuraksi.

Kuha sitten maustettiin merisuolalla ja rouhaistulla valkopippurilla ja paneroitiin mantelijauheessa. Paisto voissa molemmin puolin juuri ja juuri kypsaksi (kala menee paistaessa liian kuivaksi jos odottaa yhden puolen kypsymista niin kauan, etta valkuainen alkaa tihkua toiselle puolelle, siis ole tarkkana!)


Annoksesta on turha hinkua pisteita taiteellisesta vaikutelmasta, mutta maku oli erinomainen.

Jalkkariksi oli venalaista rasvaista jogurttia lusikallisella kumquattihilloa ja rouhitulla palalla Lidlin tummaa Equador (70%) - appelsiinisuklaata.


Sitten teeta. Huomenna taidan menna hamstraamaan lisaa tuota pinaattia, namnam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!