Onko koskaan kaynyt mielessa, etta tasta saisi jotain terveellisempaakin aikaiseksi? Professori Uusitupa on viime aikoina luennoinut low carb -ruokavalion epaterveellisyydesta, varsinkin siis lapsille (mika pistaa todella ihmettelemaan esim. inuiittien kykya ylipaataan pysya hengissa, hah), mutta veikkaisinpa, etta tata ohjetta ei HANKAAN VOI pitaa epaterveellisena, oli sitten syoja minka ikainen hyvansa.
Tietty jos on kasviskammoisia muksuja, kesakurpitsa kannattaa kuoria, ja sen jalkeen todellakaan ei pideta kamalaa mekkalaa siita, mika on korvannut epaterveelliset makaronit.
Asia sujuu seuraavasti:
- pieniksi kuutioitua kesakurpitsaa joko kuorilla tai ilman
- munamaitoa tarpeen mukaan (tassa tapauksessa 1 muna per desilitra maitoa)
- juustoraastetta, jos haluaa
- paistettua sipulia
- paistettua jauhelihaa (jauhikseksi voi tietty valita kanaa/kalkkunaa tms.)
- suolaa ja valkopippuria (valkopippurin vihaajat vaihtakoon mustapippuriin
Jauhelihan voi lisata raakanakin sekaan. Siis ainekset sekoitetaan, laitetaan uunivuokaan ja munamaito kaadetaan paalle.
Paistetaan n. 200C kunnes nayttaa kypsalta (menee varmaan tunti). Seos voi olla hiukan loysaa verrattuna normaaliin pastaloodaan, mutta maku on samanlainen, ja vetisyyskin asettuu laatikon jaahtyessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!