Kasvia on tarkemmin alettu tutkia vasta 1900-luvulla, jolloin selvisi, etta se sisaltaa maksaa tukevaa taraksakosidia, joka helpottaa ruoansulatusta. Samaten kasvin lehtien nesteenpoisto-ominaisuus vahvistettiin. Karvasaineet stimuloivat myos sapen eritysta, joten sitakin kautta ruoansulatus helpottuu.
Voikukan juurista haudutettu tee auttaa siis ruoansulatukseen. Sen sisaltamat polysakkaridit gtukevat suoliston hyvaa bakteeriflooraa, ja tata kautta myos ruoansulatusta.
Voikukan lehdista haudutettu tee vaikuttaa suotuisasti mumuaisiin ja virtsateihin.
Voikukanlehtipesto
iso kourallinen voikukanlehtia
10 saksanpahkinaa kuorittuna
1-2 valkosipulinkyntta
50-100 g pecorinojuustoa
oliivioljya
Ajele seos sileaksi tehosekoittimessa. Tarjoa ja kayta ihan kuin tavallistakin pestoa.
Keskiaikainen munkkien yskanrohto
voikukan kukintoja
siirappia/vaahterasiirappia/hunajaa tai naiden sekoitusta
Laita voikukan kukinnot lasipurkkiin, ja kaada paalle siirappi tms. Kayta teen mausteena aina kukka kerrallaan. Kukinnot sisaltavat aineita, jotka lohkaisevat limaa, joten yska helpottuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!