sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Shampanjabrunssi

Vein eilen muutaman ystävän brunssille ja sitä ruokaa edelleenkin sulatellaan. Kolmen tunnin syöpöttely oli sen verran raskas urakka ;)

Ruoka oli hyvää ja sitä oli paljon! Ehkä paras juttu oli juustopöytä ja juustojen kanssa tarjottu pähkinähilloke. Ohje alempana.






Pähkinähilloke juustojen kanssa syötäväksi

150 g pähkinöitä (älä käytä maapähkinöitä, sillä ne eivät ole pähkinöitä!)
1 dl sokeria
1/2 dl vettä
hyppysellinen jauhettua kanelia
1 tähtianis kokonaisena

Rouhi pähkinät todella karkeaksi (jos käytät hasselpähkinöitä niin käytä vain kuorittuja). Paahda pähkinärouhe kuumalla pannulla kevyesti, mutta varo polttamasta, sillä ne palavat helposti!

Lisää pannulle muut aineet ja sekoittele kunnes sokeri sulaa. Ota pannu liedeltä ja anna jäähtyä. Purkita ja tarjoa. Erinomaista varsinkin kermaisten juustojen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!