sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Valkoisen talon muffinssit

Laitetaanpas välillä taas resepti. Reaganien aikana Valkoisessa talossa tehtiin tällaisia hiukan terveellisemmän puoleisia muffinsseja aamiaiseksi. Kuppikakuista en kovin välitä niiden turhan makeuden takia, mutta näitä muffareita teen joskus. Ohje on helppo  - en tosin muista mistä sen olen pienelle paperilapulle kopsinut, mutta tuli vaan mieleen tekaista niitä kahvin kanssa aamuksi.

Reaganit, Nancy ja Ronald aloittelemassa ateriaa.

Valkoisen talon aamiaismuffinssit

2 dl vehnäjauhoja
2 dl vehnänleseitä
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1/4 tl suolaa, lisää etenkin silloin jos käytät rasvana ruokaöljyä tai suolatonta voita)
1 tl leivinjauhetta
1 dl ruokaöljyä tai n. 100g sulaa voita
1 rkl - 1/2 dl (huomaa suureet, rkl ja dl) fariini- tai tummaan muscovadosokeria
1 1/2 dl maitoa
1 vatkattu muna
1/2 dl siirappia

Lämmitä uuni 200 C ja levitä isot, kertakäyttöiset muffinssivuoat leivinpellille.

Sekoita kuivat ainekset. Sekoita toisessa kulhossa rasva, fariinisokeri ja lisää seokseen maito, muna ja siirappi.

Lisää kuivat aineet nopeasti sekoittamalla (muffinsseista tulee sitkeitä, jos niitä vaivaa liikaa). Jaa taikina muffinssivuokiin (muista jättää nousuvara). Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä tai mustia seesaminsiemeniä.

Paista uunissa keskitasossa n. 15-20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä voin, tuorejuuston (Philadelphia) ja hunajan kanssa.

Menevät kyllä alas ihan sellaisenaankin :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!