Kampasimpukat ovat kätevä herkku myös sellaiselle, joka periaatteessa pitää kalasta, mutta jolle ruodot ovat kauhistus.
Kampasimpukoita rakuunakastikkeella (4:lle)
Nopea, helppo ja herkullinen alkuruoka.
12 kampasimpukkaa perattuna (poista mahdollinen mäti ja
kiinnityslihakset)
2 rkl voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria myllystä
Kastike:
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 salottisipuli
5 rkl voita
sitruunan kuoren raastettu keltainen osa
2 rkl tuoretta rakuunaa
suolaa
mustapippuria myllystä
1 kokonainen sitruuna kuorineen
n. 70 g baby-salaatinlehtiä
Huuhdo kampasimpukat ja taputtele ne kevyesti
talouspaperilla kuiviksi. Mausta simpukat kevyesti suolalla ja rouhitulla
mustapippurilla.
Jaa salaatinlehdet annoslautasille.
Kuori ja hienonna salottisipuli. Silppua rakuuna. Raasta
sitruunan kuori. Kuutioi viisi ruokalusikallista voita nokareiksi.
Kuumenna voi pannussa kullanruskeaksi ja paista kampasimpukat
siinä n. 5 minuuttia tai
kullanruskeiksi. Simpukat eivät saa kypsyä liikaa, vaan niiden on
jäätävä hiukan läpikuultaviksi sisältä.
Lado simpukat annoslautasille salaattikeon viereen (tai päälle), kolme
kullekin lautaselle.
Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja laita se liedelle
keskinkertaiselle lämmölle. Kaada pannulle valkoviini ja lisää salottisipulisilppu, ja anna sen poreilla 1-2
minuuttia tai niin kauan, että sitä on jäljellä enää kaksi ruokalusikallista.
Ota pois hellalta siivilöi kattilaan, ja lisää loppu voi pieninä paloina ja
vatkaten. Voin ei tule sulaa kokonaan, vaan pehmetä juoksevaksi ja näin
muodostaa kiiltävä kastike. Jos kattila/pannu on tässä vaiheessa liian kuumalla
levyllä, voi kastike juoksettua.
Sekoita joukkoon lopuksi rakuunasilppu ja
sitruunankuoriraaste, mausta ja tarkista maku ja kaada kampasimpukoiden päälle. Kastike saa olla hiukan aika stydin makuista.
Tarjoa sitruunalohkon kanssa.
hh 0,8
p 62,5
r 22,8
kcal 505
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!