Mmmmm....herkullista! |
Mansikkajuustokakku ilman uunia
Pohja:
275 g Muro-keksejä jauhettuna (laita keksit muovipussiin ja kauli murusiksi)
110 g voita sulatettuna
Sekoita nämä ainekset ja painele halkaisijaltaan n. 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Vuoraa pohja ja laidat ensin mielellään leivinpaperilla.
Täyte:
600 g maustamatonta Philadelphia-juustoa tai vastaavaa (käytä täysrasvaista)
120 g sokeria
1 sitruunan kuoren raastettu keltainen osa ja mehu puristettuna
2 1/2 dl kuohukermaa - vatkaa tiukaksi vaahdoksi
5 rkl mansikkahilloa
tuoreita mansikoita
Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, sokeri ja sitruuna. Kääntele sen jälkeen varovasti sekaan kermavaahto.
Levitä noin puolen sentin kerros kermaseosta pohjalle ja täplitä sen pinta mansikkahillolla. Jatka kermaseoksella ja taas mansikkahillotäplityksellä, kunnes aineet on käytetty ja päällimmäinen kerros on kermaseosta. Vedä muutaman kerran coctailtikulla täyteseoksen läpi nin, että hillo muodostaa raitoja.
Anna seistä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele tuoreilla mansikoilla ja tarjoa.
Ja tämähän on helppo valmistaa gluteenittomana, vaihdat vain keksit gluteenittomiin.
Näyttää herkulliselta
VastaaPoistaOoh, aivan jumalaisen näköistä! Varmasti hyvää!
VastaaPoistaMutsini juuri totesi s-postitse, että paljonpa tulee tuorejuustoa ja kermaa, mutta korkea kakku siiitä tuleekin, ei mikään torttu!
VastaaPoistaTäytteen voi toki puolittaakin, mutta kannattaako... :D
Ihana ohje, menee kokeiluun!
VastaaPoista