Minulla nämä ovat kulkeneet jopa työmatkoilla mukana, kunhan ei sämppäriä täytä esim. kalalla, joka pilaantuu helposti. Aamukuudelta olen pakannut sämpylän salkkuun ja syönyt sen joskus jopa yli 12 tunnin jälkeen. Ihan hyvänä on pysynyt.
Resepti on karppifoorumilta, jonne se on nyysitty jostain amerikkalaisesta lähteestä.
Minuuttisämpylä mikrossa
mikronkestävä aamiaismurokulho tms.
1 kananmuna
1 rkl ruokaöljyä (suosittelen oliivi- tai saksanpähkinäöljyä)
1/4 tl leivinjauhetta
n. 0,6 dl pellavansiemenrouhetta
Sekoita ainekset ja mikrota täysillä 1 minuutti. Poista sämpylä kulhosta jäähtymään, jolloin pinta kuivuu. Halkaise ja paahda, jos sämpylä edelleen tuntuu liian "pesusienimäiseltä". HUOM! Ellei sinulla ole leivänpaahdinta, paahda kuivalla pannulla varoen palamista!
Makrot:
367 Kcal
1,1 g hiilihydraattia
30,9 g rasvaa
21,4 g proteiinia
Erinomainen lounaankorvike siis, kunhan valitsee oikeat täytteet.
Pellavansiemenrouheen lisäksi/asemesta voi oikeastaan käyttää mitä hyvänsä. Tänään minulla lirahti taikinaan puolet omenakuitua, joten leipäsestä tuli hiukan perunalimpun makuinen. Kokeile sitä, siemeniä, kookosjauhoja, manteli- tai pähkinäjauhetta, tms.
Ei mitään nättejä leipiä, mutta niiin herkullisia! Maksapasteijaa ja Sauvon valkosipulikurkkuja, joissa ei ole paljoa hiilareita. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!