Joskus aiemmin postailin lehtivihreästä kehon tuoksuja neutraloivana aineena, ja nyt sitten osui silmään tällainen:
Piti oikein katsoa kaksi kertaa, ennenkuin tajusin. Siis on olemassa laventelin tai ruusun tuoksuisia karkkeja, joita syötyään kuulemma tuoksuu niiltä ja tuoksu pysy paremmin kuin ulkoisesti käytettävät hajuvedet. Kaupan on myös vaniljan tuoksuisia karkkeja ja annostus lasketaan painon mukaan. Yleinen annos on 2-4 karamellia ja tuoksuminen alkaa muutaman tunnin sisällä ensimmäisen namun syömisestä ja kestää tunteja. Parhaiten tuoksu erittyy hikeen, eli esimerkiksi tanssiessa.
Tämähän on tuttua valkosipulin superkuluttajille. Nyt vaan on todettu, että valkosipulin hajuaineiden lisäksi esimerkiksi geraniol-öljy ei hajoa kehossa, vaan erittyy hikirauhasten kautta ulos.
Mutta miksi juuri geraniol on asian ydin? Geraniol on monoterpeenialkoholi, jota löytyy ruusuöljystä, sitronellasta, laventelista, vaniljasta ja geraniumeista ("pelargoniat"). Sitä käytetään parfyymeissa ja keinotekoisissa makuaineissa, kuten persikka, vadelma ja lime.
Kiinnostuitko? Jos, niin näitä voi etsiä ebaysta ja amazonista.
Kuulostaa erikoiselta
VastaaPoista