sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Mustajuurikeittoa

Tänään on korvapuustin päivä! Tykkään kovasti noista leivonnaisista, ja meninkin kauppaan ostaakseni yhden kahvin kanssa, mutta palasinkin mustajuuripussin kanssa. No siitähän piti sitten tehdä keittoa kolean syysillan ratoksi. Unohdin koko korvapuustin tykkänään.


Mustaajuuret tulee kuoria varsin ripeästi ja sitten ne pitää laittaa sitruunamehulla maustettuun veteen, etteivät ne tummuisi.

Pilkoin juuret kattilaan ja lisäsin siihen kiehumaan myös yhden keskikokoisen kesäkurpitsan. Ai että miksi? No kun sellainen sattui kaapissa olemaan, ylijäänyt viime viikon kokkauksista.


Vettä oli noin litran verran ja kiehutin juuret (puoli kiloa kuorineen) ja kesäkurpitsan pehmeiksi ja soseutin ne. Seos saa olla aika tymäkkää. Lisäsin siihen sitten 2 dl yrteillä maustettua kaurakermaa, valkopippuria, mustapippuria, hiukan tavallista kuohukermaa, sipulijauhetta ja tätä:


Keiton päälle voi laittaa vaikka kiehkuran sitruunankuorella maustettua oliiviöljyä. Minä laitoin sitä hiukan keittoonkin sekaisin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!