Herkulliset uunijuurekset
Juureskuutioita haarukkapaloina (esim. bataatti, palsternakka, porkkana, kyssäkaali, sipulit, lanttu, nauris, punajuuri, raitajuuri, keltajuuri, kuoritut valkosipulinkynnet....)
Kasvismaustetta uunijuureksille (kuva), tai vaihtoehtoisesti sekoitusta, jossa on hiukan fariinisokeria, suolaa, mustapippuria, timjamia, sipuli- ja valkosipulijauhetta, ja rosmariinia.
Oliiviöljyä (1/2 dl per kilo kasviksia) - eilen laitoin osan sitruunalla maustettua oliiviöljyä ja pelitti hyvin sekin.
Pilko juurekset suupaloiksi (niitä ei välttämättä tarvitse kuoria).
Sekoita kulhossa kasviskuutiot, öljy ja mausteet. HUOM! Jos käytät punajuurta, sekoittele se erikseen ja kaada uunipannulle muiden kasvisten viereen, etteivät kaikki värjäänny kerralla!
Paahda uunin keskitasossa n. 200 C, kunnes kasvikset ovat saavuttaneet halutun kypsyysasteen. Tarjoa lämpiminä kylmän kastikkeen kanssa.
Kastike (2:lle):
1 purkki kermaviiliä
1 pussi Aurajuustomurua
1/2 purkkia valutettua ananasmurskaa mehussa
Sekoita, anna tasaantua hiukan aikaa jääkaapissa ja tarjoa uunijuuresten kanssa.
Herkullista ja edullista!
Uunijuurekset ovat minunkin herkkuruokaani. Itse en välitä kastikkeista, mutta lapset tykkäävät. Ohjeesi pääsee kokeiluun heti huomenna, kiitos! Ja tsemppiä ❤
VastaaPoistaVoihan... Unohdin ostaa ananassäilykkeen. Nyt mennään sitten pelkällä kermaviilillä ja homejuustolla.
PoistaMenee se niinkin, vaikka se ananasmurska toisaalta kruunaakin tuon kastikkeen!
PoistaHjam, uunijuurekset ovat tosi hyviä <3 Iloa uuteen viikkoon <3 *halaus*
VastaaPoista