sunnuntai 5. elokuuta 2018

Tilli-infuusio keittojen ja kalan kanssa

Varmaan olette törmänneet ns. "hienojen ravintoloiden" ruokalajeissa josku sesiintyvään "tilli-infuusioon"? Kyseessä on maukas, pienessä määrässä käytetty mauste, joka kruunaa usein keiton tai vaikka grillatun kalan. Keitossa se todennäköisesti on lisätty kiehkurana keiton päälle tai annoksessa koristeellisesti lautaselle erikseen.


Erään ystävättäreni kanssa tuli taannoin juttua siitä, miten tällainen yrtti-infuusio tehdään. Löysin yhden hyvän ohjeen, ja se on tässä.

Tuore tilli-infuusio


iso kourallinen tilliä
6 rkl neutraalin makuista kylmäpuristettua öljyä (canola, rypsi tms)

Huuhtele tillinoksat ja kiehauta ne nopeasti suolavedessä (max 1 minuutti, eivät saa mennä ihan lötköiksi vaan pehmetä hieman). Huuhtele nopeasti ja välittömästi jääkylmässä vedessä. Taputtele hellästi pyyhkeen tai talouspaperin välissä kuivaksi.

Sekoita tehosekoittimessa öljyn kanssa sileäksi ja anna seoksen seisoa yli yön jääkaapissa. Siivilöi hienon siivilän tai juustokankaan läpi ja käytä. Tämä hienon makuinen seos ei säily kauaa (muutaman päivän jääkaapissa).

Ohje sopii myös muihin yrtteihin, tai niiden sekoitukseen käytettäväksi.

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä vinkistä ❤ Olet ollut tosi paljon min mielessä *halitus*

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista, kiitos.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!