keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Gluteeniton härkäpapunäkkäri

Tässä maanantai-illan tilaisuude satoa, eli todella rapsakat härkäpapunäkkärit, jotka minä ehkä tarjoaisin dippikastikkeen kanssa sipseinä illanistujaisissa. Valmistus on todella helppoa!



Härkäpapunäkkäri


2 dl härkäpapujauhoja
0,5 dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 tl suolaa
2,5 dl vettä
0,5 dl kasvisöljyä

1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään

2. Lisää joukkoon vesi ja oljy ja sekoita nopeasti pehmeäksi taikinaksi.

3. levitä löysä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja aseta päälle toinen leivinpaperiarkki. Kauli hyvin ohueksi levyksi. Irrota varovasti päällimmäinen leivinarkki ja leikkaa levy ruuduiksi.

4. Paista näkkäriä 150-asteisessa uunissa keskitasossa n. 50-60 minuuttia, tai kunnes leivät ovat täysin kuivahtaneet.

5. Anna näkkärin jäähtyä ja kuivua vielä kunnolla ritilällä ennen käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!