Koska meillä mies kokkaa mielellään, minun valmistettavakseni jäi ainoastaan jälkiruoka. Halusin valita jonkin todella vanhanaikaisen (joulu)jälkkärin, ja emmin hiukan Maltanriisin ja Viktorian kiisselin välillä. Jälkimmäinen päätyi pöytään ja olikin paljon herkullisempaa, kun muistinkaan. Nuoriso-osastokin santsaili sitä jopa neljään otteeseen.
Varsinaisesti kiisseliä se ei ole, vaan kylmä riisivanukas, jonka ohje periytyy aina kuningatar Viktorian aikaisesta Englannista. Tässä ohje.
Viktorian kiisseli (10-12 hengelle)
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 l Kiehu-maitoa
1 tl suolaa
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen riisit. Keitä pari minuuttia (kunnes vesi imeytynyt) ja lisää sitten maito. Anna puuron kiehua hiljalleen n. 40 minuttia välillä sekoitellen. kun riisinjyvät ovat kypsiä, lisää suola. Anna puuron jäähtyä.
Lisää puuroon:
1-2 sitruunan raastettu keltainen kuoriosa
2-3 sitruunan mehu
3 rkl vaniljasokeria
2-3 dl sokeria
Määrissä on vaihteluväli siksi, että jotkut pitävät sitruunaisemmasta ja makeammasta, jotkut taas vähemmän maustetusta ja vähemmän makeasta riisivanukkaasta.
Määrissä on vaihteluväli siksi, että jotkut pitävät sitruunaisemmasta ja makeammasta, jotkut taas vähemmän maustetusta ja vähemmän makeasta riisivanukkaasta.
Vatkaa sen jälkeen:
5 dl kuohukermaa vaahdoksi
Liota 4 liivatelehteä pienessä nestemäärässä, ja kun lehdet ovat pehmenneet, purista ne kuivemmiksi ja sulata ne niihin jäljelle jääneessä vesimäärässä.
Yhdistä puuro, liivateliuos ja kermavaahto ja kaada seos tarjoiluastiaan ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi (annoin itse olla yli yön).
Tarjoile kylmänä vaikka soseutettujen hedelmien tai mehukeiton kanssa. Meillä tämä tarjottiin mansikkasoseen kanssa ja jälkkärin sekaan tietty laitettiin jouluisesti manteli, jonka löytäjä sai pussillisen suklaakonvehteja.
Ostoslista:
Puuroriisiä
Kiehu-maitoa
Sitruunoita
Liivatelehtiä
Vaniljasokeria
Sokeria
Kuohukermaa
Esim. pakastemansikoita kastikkeeseen.
Tätä täytyykin testata, oon pitkään jo haaveillut kokeilevani jotain riisivanukkaan tyylistä 😊
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Tuosta on helppo laskea pienempi annos.
PoistaOih mikä ohje, taidampa tehdä sillä rakastan riisifuttejakin yli kaiken joten tän täytyy olla hyvää!
VastaaPoistaMulla blogissa lukijoille koruarvonta, oot tervetullut kurkkaamaan ♥
https://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.com/2018/12/koruarvonta.html
Kiitos, kävin osallistumassa!
PoistaYllättävän "poutapilven kevyttä" se oli myös rakenteeltaan, suosittelen!
VastaaPoistaKuulostapaa namilta!
VastaaPoistaTätä mun täytyy tehdä joskus.Rakastan riisipuuroa kylmänä ja 5 dl kermavaahtoa niin oo, tätä ehdottomasti teen seuraavan kerran,kun pitää tehdä jotain herkkua!
VastaaPoistaMinunkin täytyy ilmeisimmin täällä yleisön pyynnöstä tehdä toinen satsi :)
Poista