Maltanriisi on suosittu joulun jälkiruoka Pohjoismaissa, ja siitä on erilaisia variaatioita. Yleisin lienee appelsiinilla maustettu versio, jollainen on tämäkin. Itse asiassa minun lapsuudessani siihen käytettiin veriappelsiineja, mutta tavallisistakin tulee oikein hyvää. Maltaa ei tämä jälkiruoka liene nähnytkään, joten en osaa sanoa, mistä nimi johtuu.
Maltanriisi
Valmista tämän linkin ohjeen mukaan keitetty perusriisipuuro ja anna sen jäähtyä. Tästä ohjeesta tulee suurinpiirtein sama annosmäärä jälkiruokaa. Laita keittovaiheessa seokseen pari vaniljatankoa.
5 appelsiinia, joista yksi koristeluun.
vaniljasokeria tai vaniljauutetta (ei vanilliinia!)
3-5 dl vispikermaa vaahdotettuna
sokeria
(mehukeittoa tarjoiluun)
Fileoi appelsiinit (katso tästä, kuinka se tapahtuu) ja pilko neljän appelsiinin fileet suupaloiksi. Sekoita jäähtyneeseen puuroon kermavaahto, appelsiininpalat ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla maun mukaan.
Koristele appelsiinifileillä ja tarjoa jääkaappikylmänä joko mehukeiton kanssa tai ilman. Jouluvinkki: Laita maltanriisin sekaan manteli ja varaa lahja sille, jonka lautaselle se päätyy!
Pala aurinkoa pimeyden keskellä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!