Viime viikonloppu sattui olemaan vähän tapahtumarikkaampi - ainakin minulle, joka olen kököttänyt pandemian alusta lähtien pääsääntöisesti kotona.
Perjantaina oli Vanessan, 5 vee, synttärit. Olin jo hyvissä ajoin ostanut hänelle meikkipussukan, jossa oli kaksi kimaltavaa "kynsilakkaa" ja kolme huulikiiltoa + vedellä kiinnitettäviä tatskoja (kuvakaappaukset Kidzone). Hieno neiti on aina hieno neiti vaikka olisi vain 5 vee.
Lauantai-illaksi olin varannut jo elokuulla kahden henget pöydän Kakolanmäelle (siis se entinen vankila-alue, vankilahan siirtyi jo aikapäivät sitten Turun Saramäkeen) perustetusta uudesta ravintolasta nimeltä Kakolan Ruusu. Elokuussa siksi, että sinne oli todella pitkä jono. Eikä ihme, sillä ravintola on ensimmäisen Michelin-tähtensä saaneen turkulaisen Kaskiksen keittiömestarin Erik Mansikan toinen ravintola.
Siellä on tietty à la carte -lista, ja sitten Isot ja Pienet Pidot, eli pöytään kannetaan mitä sattuu, tietty ruoka-aine -allergiat huomioiden. Otettiin Isot Pidot minun piikkiini, ja yksi isompi viinipaketti (meillä herra ei ole koskaan juonut mitään alkoholipitoista, eikä aikonut siis nytkään aloittaa).
Ruoka oli niin taivaallista, että ekojen ruokalajien saapumisen jälkeen unohdin koko kännykän olemassaolon. |
Bageri Å:n tuoretta leipää + paahdettua voita ja yrttidippiä
Naudanliha-tataki, paahdettu heinäemulsio, sipulia ja yrttejä
Itsetehtyä piimäjuustoa ja savustettua kurpitsaa (siinä oli myös ohuita kesäkurpitsasuikaleita)
Perunarieskoja, majoja ja päälle raastettua vuohenjuustoa (lämmin)
Grillattua kukkakaalta ja miso-cashewpähkinäkastiketta (lämmin)
Vihersalaatteja Lindrothin puutarhasta, hunajajogurttidressing ja kurkkua
Kesäperunaa ja kevätsipulikastiketta (lämmin)
**
Ras el Hanout -karitsaa, kikhernepyree ja suolasitruunakastike
Ahvenanmaan kirjolohta, hollandaisekastiketta, katkarapuja ja kirjolohenmätiä
**
Mustikkaa, maitojäätelöä ja tuorejuustoa (tuorejuusto oli suklaista ja koko komeuden päällä oli hienosti napsahtavia, ohuenohuita valkosuklaalastuja)
No ei ainakaan nälkä jäänyt! Muistinkohan edes kaikki? Tuo tataki oli aivan ihanaa, seuraavaksi rankkaisin nuo savustetut kurpitsat.
Kalan päällä oli raastettua piparjuurta, mutta ei se, kuin mikään muukaan kävellyt minkään maun yli, eli voi sanoa, että koko hommassa oli "makujen sinfoniaa". Kalan kanssa tarjottava hollandaise oli muuten kylmää ja astian pohjalta olivat ne katkaravut.
Mitä tuosta nyt enää voisi sanoa? Olen ihan sanaton. En ihmettele, vaikka tällekin ravintolalle räpsähtäisi Michelin-tähti aikanaan. Maut olivat ihan omaa luokkaansa.
Erittäin vahva suositus (eikä ollut maksettu mainos).
PS: Surullisenkuuluisa funikulaarikin suvaitsi toimia, vaikka olikin taas vaihteeksi ollut aamulla rikki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!