lauantai 11. marraskuuta 2023

Nestemäinen sateenvarjo ja karnevaalikauden alku

Täällä näyttäisi satelevan enemmän tai vähemmän koko talven ja tuuli Hollannin tasangoilta on myös tuttu juttu. Juuri, kun pääsi pois tuolta Irlannin jatkuvasta ja ympärivuotisesta sateesta 😒.

Mutta tällä mennään - ainakin toistaiseksi. Tosin ei naurata, jos hiuksensa saa jotenkin laitettua ja ne ilman kosteudesta tai sateesta johtuen taas ovat vinksin vonksin. 

Monissa hiuslakoissa on kosteussuoja, mutta entäs jos ei halua tärkätä tukkaansa lakalla? Silloin vaihtoehtona voi olla suihkutettava kosteussuoja.


Minulla on tällä hetkellä käytössä Lee Staffordin Anti Humidity Spray, joka pelittää hyvin, eivätkä hiukset latistu tai mene käkkärään kostealla säällä. Pullossa lukee, että aine on "nestemäinen sateenvarjo".

Lee Stafford -tuotteita ei taida saada Suomesta, mutta jos tällainen kosteussuoja kiinnostaa, voi etsiä kaupoista vaikka seuraavia vastaavia tuotteita (kuvat kaapattu valmistajien sivuilta):

KMS Hair Stay Anti-Humidity Seal Spray

Keune Style Smooth Humidity Shield

Oribe Imperméable Anti-Humidity Spray

Joico Humidity Blocker +

R+Co Moon Landing Anti-Humidity Spray

Amika The Shield Anti-Humidity Spray

Alpha Keratin Anti-Humidity Spray

Sitten asiasta toiseen: 11.11. klo 11.11 (eli tänään) on alku hullujen pukujuhlien ja paraatien ajalle, eli karnevaalille, jonka päätapahtumat tietty sijoittuvat varsinaiseen karnevaaliaikaan, joka on paastoa edeltävä aika katolisissa maissa (+ Baselissa, jossa on vuosittain maailman ainoa protestanttinen karnevaali).

Traditionaalisesti karnevaali, eli "viides vuodenaika" julistetaan avatuksi 11.11. klo 11.11. Esimerkiksi Saksan karnevaalipääkaupungissa, Kölnissä, päivä on yleinen vapaapäivä, jos se viikolle sattuu. Tällöin valitaan yleensä karnevaaliprinssi ja -prinsessa, jotka toimivat "virassaan" aina varsinaisen karnevaalin loppuun saakka, eli Tuhkakeskiviikkoon asti.

Karnevaalitohinat keskeytetään adventiksi ja  joulun ajaksi, mutta loppiaisena 6.1. juhlat jatkuvat huipentuen viikon mittaiseen varsinaiseen karnevaaliin Rasvatorstain ja Tuhkakeskiviikon välillä. 

Miksi juuri 11?

Tälle on olemassa useakin selitys, mutta en halua käydä niitä kaikkia läpi tässä. Todennäköisin syy liittyy uskontoon. 11 on hullun tai idiootin luku. Kaikkia, jotka uskalsivat ylittää kymmenen käskyä, pidettiin tyhminä idiootteina, joten siitä tuli hölmön tunnusluku ja hölmön karnevaalikauden symboli.

Oikein mukavaa viikonvaihdetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!