perjantai 3. toukokuuta 2024

24 h kestävä huulipuna?

Ostaessani tuon aiemmassa postauksessa mainitun silmänaluskirkastajan, tuli samalla nuohottua koko Max Factorin hylly läpi, ja ostin toisenkin tuotteen, paljon kehutun Max Factor Lipfinity 24 HRS -huulipunan. 


Sävyksi valikoitui hyvin luonnollinen 020 Angelic. Mutta pysyykö se huulilla niin hyvin, kuin sen nimen mukaan pitäisi? Se selviää kohta.


Huulipunan systeemi on se, että siinä on vaihe 1., eli väri, ja sitten vaihe 2., eli "pinnoite" (top coat, tai kiilto).


Kunhan väri on kuivunut huulille, laitetaan pintaan kiilto, jossa on mm. auringonkukkaöljyä ja vahoja, jotka estävät kosteuden haihtumisen huulilta. Näin värin ei pitäisi kuivattaa ja tietystikin tuo huulirasvamainen pinnoite antaa myös kiiltoa.


Itse väri on todella pigmenttistä ja levittyy hyvin. Samoin tekee päälle laitettava voide, mutta...

...valitettavasti siinä, missä väri pysyy tahraamatta pitkään, joutuu voidetta lisäämään tämän tästä, sillä se tuntui häipyvän varsin äkkiä huulilta. Eikä siinä mitään, jos mattahuulipunista pitää, voihan tuota väriä käyttää varmaan sellaisenaankin, mutta se saattaa kuivattaa.

Tuloshan nyt oli kuitenkin ihan hyvän näköinen. Kasvojen ja suupielen iho hiukan kesii kuvassa.

Ihan 24 tuntia en tätä ole käyttänyt, sillä haluan sentään yöksi puhdistaa ihoni. Mutta päivän mittaan se piti  kutinsa huulilla ihan hyvin.

*****
Meillä oli täällä eilen sellainen ukkosmyrsky, että oksat pois. Kuuden aikoihin illalla taivas synkkeni todella tummaksi, ja räiskintä ja kaatosade alkoivat. Tuli ihan sellainen tunne kuin olisi ollut sotatantereella jossakin, harvoin olen kokenut mokomaa. 

Aachenin Discord-keskusteluryhmässä monet lähettelivät kuvia tulvivista kaduista, ja vielä tänäänkin (vaikka on aika selkeä sää ja jopa aurinkokin on pilkahdellut ja paistaa tälläkin hetkellä), on NINA-varoitusappissa ankara tulvavaroitus alueelle.


Sitä vaan ihmettelen, että mikä täällä nyt muka tulvii edelleen? Eivät ainakaan kadut, eikä täällä ole jokia eikä järviä, joten ilmeisestikin sitten nuo rikinhajuiset kylpylälähteet, joita alueella on, vai mikä? Lähimmät isot joetkin kulkevat Liègen, Maastrichtin (Maas/Meuse)  ja Kölnin (Rein) tienoilla. Höh.

2 kommenttia:

  1. Meiltä täällä Rhein-Neckarin Metropol-alueelta menivät rajuilmat onneksi pohjoisesta ja etelästä ohi. Kaksi viikkoa sitten paleltuivat hedelmäpuitten ja viiniköynnösten kukat, onneksi rajuilma ei vienyt niitäkin pieniä raakileita, jotka säästyivät pakkasöiltä.
    Aachen on muistaakseni aika mäkinen. Ehkä viemäriverkosto ei ehtinyt vetää niin suuria pintavesimääriä kuin taivaalta tuli. Olin yhden viikonlopun Aachenissa parikymmentä vuotta sitten DFG:n
    naistenmatkalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummallinen sää on kyllä ollut, eikä ainoastaan täällä vaan näköjään myös Suomessa.

      Aachen mäkinen? En ole kyllä ainoatakaan nyppylää täällä nähnyt. Hollannin tasankojen sateista täällä puhutaan usein, ja minusta tämä on jatkumoa noille tasangoille. Saa mennä aika kauas Ardenneille tai niiden jatkeelle Eifeliin, että mäkiä näkyy.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!