Juustohampurilainen oli tehty mantelileipasampylalla, ja oli oikein maistuvaa runsaalla silputulla sipulilla. Juustona oli Koskenlaskijaa (en pida cheddarista), ja kuori oli paistettu rapeaksi vanhalla vohveliraudalla (ns. mikrohampurilaiset ovat kuvottavia kumipalloja). Nam!
Tassa www.karppaus.info - sivustolta kopsattu mantelileivan ohje (josta kiitos tuijakoolle, joka on ohjeen kehittanyt):
Mantelileipä
Korvike vehnäsämpylän ystävälle.neljä annosta
2 kpl kananmunaa
2 rkl rahkaa tai partajugua
2 tl fiberhuskia
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelijauhoa
3 rkl vehnäleseitä
1 rkl seesaminsiemeniä
150 g juustoraastetta
2 rkl rahkaa tai partajugua
2 tl fiberhuskia
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelijauhoa
3 rkl vehnäleseitä
1 rkl seesaminsiemeniä
150 g juustoraastetta
Vatkaa kananmunat. Lisää partajugu tai rahka. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-rahkan sekaan. Lisää lopuksi juustoraaste. Laita vasta sen jälkeen uuni lämpeämään. Tee pellille 4-5 pyöreää kakkaraa ja anna kohota sen aikaa kun uuni lämpeää. Paista 225 asteessa uunissa kauniin ruskeiksi. Paistuvat aika nopeesti. Halkaise ja täytä mielesi mukaan. Itse tykkään paahtaa näitä aamupalaksi leivänpaahtimessa. Käyvät myös hyvin hampurilais-sämpylän korvikkeeksi.
Ravintosisältö/1 leipä (n.86 g)
kcal 265,1
prot 16,8
hh 2,8
rasva 20,9
Ravintosisältö/1 leipä (n.86 g)
kcal 265,1
prot 16,8
hh 2,8
rasva 20,9
Koska paiva alkoi "roskaruoalla" (niin, en niinkaan katso tata vahahiilihydraattista hampurilaisversiota roskaksi), voi sen ihan hyvin samalla tyylilla lopettaakin, eli illalliseksi grillimakkaraa (vaha-hh sekin, Pajuniemen luomua), punajuuri-piparjuurisalaattia ja kaali-purjosalaattia. Maha tayttyi.
Ei tata kylla kovinkaan usein syo, mutta menettelee nain pika-ateriana muutaman kerran vuodessa. Kesaruokaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!