lauantai 8. lokakuuta 2011

Lakritsipallot

Korkea verenpaineeni ei salli tallaisia herkkuja (niin, lakritsin sisaltamaa glykyrritsiinia, mutta tassapa ei sita ole kaytetty), mutta tassa ohje kuitenkin, siis tassa ei ole verenpaineelle ongelmallista lakritsia, vaikka se lakulta maistuukin. Aineet saa iHerbista.


Lakritsipallot

Pikainen karppiherkku
kymmenen annosta
1 kuppi tahinia
4 rkl mustia seesaminsiemeniä jauhettuna
ripaus suolaa
4 tl carobjauhetta
n. 2 1/2 tl anista (siis anisöljyä tai -aromia)
steviaa maun mukaan
(vaniljaa)

************
mustia seesaminsiemeniä kuorruttamista varten varten
Sekoita aineet ja muovaile niistä pieniä palloja, jotka pyörittelet seesaminsiemenissä (ja laitat pieniin makeisvuokiin). Säilytä jääkaapissa (jos ne nimittäin säilyvät, eivätkä tule heti syödyiksi...). Suolan lisääminen tekee näistä salmiakkimaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!