Ainekset. |
Kesakurpitsa-tillikeitto
Kesakurpitsaa (tanaan kaytin kilon)
1-2 sipulia
tuoretta tillia
oliivioljya
mustapippuria
merisuolaa
(kermaa)
Pilko sipulit ja kuullota silppu oliivioljyssa kattilan pohjalla. Varo, ettei pala! Pilko tallavalin kesakurpitsa(t). Kun sipuli on pehmennyt, lisaa kesakurpitsapalaset ja vetta niin paljon, etta kurpitsapalaset peittyvat. Kiehuta kesakurpitsa pehmeaksi ja ota se liedelta. Ajele seos sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisaa pippuri ja suola, tarkista maku ja paksuus (lisaa vetta tai/ja kermaa halutessasi). Kuumenna ja ota pois liedelta. Lisaa tillisilppu ja tarjoa.
Tillia vaille valmista! Laita tarjoillessa lautaselle annoksen paalle joko kerma- tai oliivioljykiehkura. |
Tämä on lempparini.
VastaaPoista