lauantai 3. joulukuuta 2011

Kesakurpitsa-tillikeitto

Tanaan oli taas keittopaiva. Vuorossa oli suuresti rakastamaani kesakurpitsa-tillikeittoa, joka sopiikin koleaan ja tuuliseen iltaan. Ja on helppo tehda.

Ainekset.


Kesakurpitsa-tillikeitto

Kesakurpitsaa (tanaan kaytin kilon)
1-2 sipulia
tuoretta tillia
oliivioljya
mustapippuria
merisuolaa
(kermaa)

Pilko sipulit ja kuullota silppu oliivioljyssa kattilan pohjalla. Varo, ettei pala! Pilko tallavalin kesakurpitsa(t). Kun sipuli on pehmennyt, lisaa kesakurpitsapalaset ja vetta niin paljon, etta kurpitsapalaset peittyvat. Kiehuta kesakurpitsa pehmeaksi ja ota se liedelta. Ajele seos sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisaa pippuri ja suola, tarkista maku ja paksuus (lisaa vetta tai/ja kermaa halutessasi). Kuumenna ja ota pois liedelta. Lisaa tillisilppu ja tarjoa.

Tillia vaille valmista! Laita tarjoillessa lautaselle annoksen paalle joko kerma- tai oliivioljykiehkura.
Tasta tulikin muuten niin hyvaa, etta puoli kattilallista meni heti. Siina se paivittainen 500 g kasviksia meni aivan iisisti kurkusta alas! Kaytin ilmeisimmin hiukan voimakkaamman makuista oliivioljya, mika ei ollut paha ollenkaan; maistui keitossa ihan hyvalta. Luulen, etta tuollainen (virgin olive oil) oliivioljy sisaltaa enemman hyvia polyfenoleita, joten tata antioksidanttipuoltakin tuli sitten hoidettua samalla (viela sipuli siina lisana).

1 kommentti:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!