Nama omenat olivat hiukan jauhoisia, joten arvelisin naitten olevan parempia hillo-omenoina tai muuten ruoanlaittoon. Uuniompuiksi valitsisin kiinteamaltoisempia ja happamampia, esim. Golden Deliciousta. Mutta hyvia naistakin tuli!
Homma sujuu suurinpiirtein nain....
Tajuttoman hyvaa vaikkapa kuohukermatilkan kanssa. |
Nekkuomenat
(ohje neljalle)
n. 8-10 isoa omenaa (kuori tarvittaessa) - paloittele voidellun uunivuoan pohjalle
Lisaa sekaan 2 rkl sokeritonta toffeekastiketta (esitelty aiemmin tassa blogissa)- sekoita
Tee paalle taikina:
50 g voita
2 dl jauhettua mantelia/pahkina-/mantelirouhetta (kuorineen jauhettua)
(erythritolia, jonka kanssa saa olla varovainen, silla toffeekastike on jo makeaa, kuten todennakoisesti omputkin - tumma sokeri kay myos hyvin)
Nypi nama sekaisin (saa olla hiukan kuivaa murua) ja murustele omppujen paalle.
Paistetaan 200 C kunnes pinta hiukan ruskistunut (mantelin kanssa saa olla varovainen, ettei pala.
Tarjoile vaniljajaatelon tai omatekoisen vaniljakastikkeen kanssa.
Nekkuomenia. Paallyste taisi hiukan tulla laitettua epatasaisesti, muuten hyva. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!