perjantai 2. joulukuuta 2011

Nekkuomenat

Sain ystavattareltani omenoita, ja paatin laittaa niista lapsuuteni herkkuruokaa, eli uuniomenoita. Talla kertaa hiukan erilaisella reseptilla, jollaisella jo ihan kakarana niita joskus tein (meilla oli lapsuudenkodissani ihan tuskastumiseen saakka omenoita joka syksy).

Nama omenat olivat hiukan jauhoisia, joten arvelisin naitten olevan parempia hillo-omenoina tai muuten ruoanlaittoon. Uuniompuiksi valitsisin kiinteamaltoisempia ja happamampia, esim. Golden Deliciousta. Mutta hyvia naistakin tuli!

Homma sujuu suurinpiirtein nain....

Tajuttoman hyvaa vaikkapa kuohukermatilkan kanssa.

Nekkuomenat

(ohje neljalle)

n. 8-10 isoa omenaa (kuori tarvittaessa) - paloittele voidellun uunivuoan pohjalle
Lisaa sekaan 2 rkl sokeritonta toffeekastiketta (esitelty aiemmin tassa blogissa)- sekoita

Tee paalle taikina:

50 g voita
2 dl jauhettua mantelia/pahkina-/mantelirouhetta (kuorineen jauhettua)
(erythritolia, jonka kanssa saa olla varovainen, silla toffeekastike on jo makeaa, kuten todennakoisesti omputkin  - tumma sokeri kay myos hyvin)

Nypi nama sekaisin (saa olla hiukan kuivaa murua) ja murustele omppujen paalle.

Paistetaan 200 C kunnes pinta hiukan ruskistunut (mantelin kanssa saa olla varovainen, ettei pala.

Tarjoile vaniljajaatelon tai omatekoisen vaniljakastikkeen kanssa.

Nekkuomenia. Paallyste taisi hiukan tulla laitettua epatasaisesti, muuten hyva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!