maanantai 31. joulukuuta 2018

Ipsy Glam Bag marraskuu 2018

Tulipa inspis tilata pari Ipsyäkin, pitkästä aikaa. Lopetin kuitenkin tilauksen maltillisesti kahteen pussukkaan, mikä on hyvä, sillä Alluren boxi riittää mainiosti kuukausittaiseksi ylläriksi. Katsotaanpa, mitä pussukassa oli tässä kuussa.


Näissähän tulee aina tällainen pieni meikkilaukku mukana. Nyt se oli lilahtavan sininen mustilla sydänkuvioilla.


Aluksi osui silmiin kaksi arkkinaamiota. Merkki on Timeless Beauty Bar ja naamiot nimiltään Up in the Clouds (sisältää hyaluronihappoa) ja Glam and Glow (sisältää C-vitamiinia), joissa molemmissa siis on luonnokuitupohja. Hyvä näin, koska olen huomannut joissain vanutyynyissäkin nykyisin olevan keinokuitua.


Tässä pussukan muut antimet, katsotaanpa niitä yksitellen.


Tästä ilahduin kovin! Purkillinen Jelly Pong Pong -merkkistä pigmenttiä, sävy on Stellar. Väri näyttää tässä turhankin turkoosilta. Itse asiassa se on enemmän lemmikinsininen. Sinisiä luomivärejä minulla ei liiemmin taida ollakaan.


Sitten siellä oli NYX Velvet Matte -huulipuna sävyä Volcano. Näyttää puikossa aika tummalta, mutta alla vähän kuvaa sekä tästä huulipunasta, että ylempänä olevasta pigmentistä. Näin pimeällä vaan ei saa kovinkaan kummoisia kuvia 😒.


Ciatén Extraordinary -irtopuuterinäyte oli sitten ihan lilliputtikokoa, mutta mielelläni kokeilen sitäkin. Läpikuultavat puuterit ovat aina käyttökelpoisia.



Mukana oli myös Tarten matkakokoinen Amazonian Clay 12-hour -poskipuna sävyä Quirky. Minulla on yksi tällainen entuudestaan (täysikokoinen, eri sävy tosin), ja se on niin pigmenttistä, että kuluu todella hitaasti! Hyvä näin. Sävy on kivan persikkainen.

Mitä pidit tuotevalikoimasta?

lauantai 29. joulukuuta 2018

Joulun välipäivien mietteitä - ja hiukan syöpätilannekatsausta

Joulu on onneksi ohi taas kerran. Hirveätä hössötystä koko aika. Varsinkin nyt, kun tuosta sädehoidosta on alkanut olla jotakin haittojakin eli se oletetustikin ärsyttää sisuskaluja hieman.

Uuden lukijat voivat lukea lisää täältä ja täältä. Jokaisen sairaanhoitopiirin nettisivuilta löytyy varmaan ohjeita myös sädehoidon varalle. Toki niitä saa myös jokainen, joka kyseistä hoitoa saa.

Tuossa ensimmäisessä laittamassani linkissä on myös tarkempi kuvaus näistä kasvaimista.


Enää about puolitoista viikkoa jäljellä! Olen valittanut sitä, että sairaalaan meno joka ikinen päivä, plus parkkimaksu siellä ovat aika hankalia (vaikka eipä minulla sinne omalla autolla ajelu kauaa kestä, eikä hoidon aikana parkkeerauskaan kuin yleensä max 1,50 euroa).

Luin uusimmasta Syöpä-lehdestä, että ahvenanmaalaiset joutuvat käymään Turussa joka päivä. Kun lentoja Maarianhaminasta Turkuun tulee yksi aamulla ja menee yksi illalla, niin aika hankalaa on. En valita enää. Nykyisin ei ilmeisimmin ole muutenkaan maassa kovin montaa sädehoitopistettä, joten maakunnista kestää aikaa tulla sinne. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksellä tosin on edullista majoitusta, jos joutuu siihen tilanteeseen.

Kurjinta tässä on ollut jo viikkoja kestänyt suoliston ärsytys kaikkine lieveilmiöineen. Ilmeisimmin säde myöskin ärsyttää jotenkin munasarjoja, koska jonkinlaista hormonaalista ärsytystä on havaittavissa ilmeisimmin tietty  munasarjojen ollessa lievästi maalilinjalla, ja  naamassa on sen myötä havaittavissa jopa joitakin finnejä.

Joulu on muuten tältä osin ohi, ja stressi myös. Uudellevuodelle ei ole mitään suunnitelmia, mutta sen jälkeiselle ajalle kyllä. Vähintään raclettebileet ystävien kanssa. Menen myös käymään Sveitsiin noutamaan loput muuttotavaroistani. On myös uusi työrupeama keskustelun alla, joskin toivon, että se työ ei ole Sveitsissä.

Toiveikkain mielin olen kuitenkin :)

perjantai 28. joulukuuta 2018

Viktorian kiisseli eli kylmä riisivanukas

Tänä jouluna syötiin - jälleen kerran - naudan sisäfilettä piparjuurikermalla ja kerma-juustoperunoita sekä höyrytettyä porkkanaa ja brokkolinia. Alkuruokana oli parsakaali-aurajuustokeitto.

Koska meillä mies kokkaa mielellään, minun valmistettavakseni jäi ainoastaan jälkiruoka. Halusin valita jonkin todella vanhanaikaisen (joulu)jälkkärin, ja emmin hiukan Maltanriisin ja Viktorian kiisselin välillä. Jälkimmäinen päätyi pöytään ja olikin paljon herkullisempaa, kun muistinkaan. Nuoriso-osastokin santsaili sitä jopa neljään otteeseen.

Varsinaisesti kiisseliä se ei ole, vaan kylmä riisivanukas, jonka ohje periytyy aina kuningatar Viktorian aikaisesta Englannista. Tässä ohje.


Viktorian kiisseli (10-12 hengelle)


2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 l Kiehu-maitoa
1 tl suolaa

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen riisit. Keitä pari minuuttia (kunnes vesi imeytynyt) ja lisää sitten maito. Anna puuron kiehua hiljalleen n. 40 minuttia välillä sekoitellen. kun riisinjyvät ovat kypsiä, lisää suola. Anna puuron jäähtyä.

Lisää puuroon:

1-2 sitruunan raastettu keltainen kuoriosa
2-3 sitruunan mehu
3 rkl vaniljasokeria
2-3 dl sokeria

Määrissä on vaihteluväli siksi, että jotkut pitävät sitruunaisemmasta ja makeammasta, jotkut taas vähemmän maustetusta ja vähemmän makeasta riisivanukkaasta.

Vatkaa sen jälkeen:
5 dl kuohukermaa vaahdoksi

Liota 4 liivatelehteä pienessä nestemäärässä, ja kun lehdet ovat pehmenneet, purista ne kuivemmiksi ja sulata ne niihin jäljelle jääneessä vesimäärässä.

Yhdistä puuro, liivateliuos ja kermavaahto ja kaada seos tarjoiluastiaan ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi (annoin itse olla yli yön).

Tarjoile kylmänä vaikka soseutettujen hedelmien tai mehukeiton kanssa. Meillä tämä tarjottiin mansikkasoseen kanssa ja jälkkärin sekaan tietty laitettiin jouluisesti manteli, jonka löytäjä sai pussillisen suklaakonvehteja.


Ostoslista:

Puuroriisiä
Kiehu-maitoa
Sitruunoita
Liivatelehtiä
Vaniljasokeria
Sokeria
Kuohukermaa

Esim. pakastemansikoita kastikkeeseen.

keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Kosmetiikkabloggari pohdiskelee

Vai pitäisikö sanoa "kauneusbloggari". En kuulu muodikkaisiin blogiportaaleihin, eikä minua ole (itselleni tuntemattomista syistä) hyväksytty  - saati pyydetty - mihinkään kauneus-/kosmetiikkabloggareiden kuppikuntiin. Kokeeksi pyysin itse liittymistä mm. åblogeihin ja +40 -blogeihin, mutta hylkäys tuli. Kummallinen juttu.

Olen totuuden etsijä, ja epäilen suuresti voisinko edes kirjoittaa (tuote)kehuja rahasta. Pyytäjällä pitäisi ainakin olla todella vankka usko tuotteeseensa,  ja perusteet siihen, jos minua pyytäisi bloggaamaan. Haaste olisi tietty mielenkiintoinen, sitä en mitenkään kiellä 😁. Riskinottajia ei silti jostakin syystä löydy. Huhuu, missä te olette?


Jotkut ihmiset ovat hyviä markkinoinnissa ja myymisessä - ja se heille suotakoon, jos he viihtyvät noissa hommissa. Minulle se on jonkinlaista henkistä huoraamista, enkä halua tehdä sitä. Olen myös sitä mieltä, että ihmisiä ei saa johtaa harhaan, mikä usein käy ainakin niille, joilla ei ole medialukutaitoa (tai -kriittistä suhtautumista).

Tutkimuspuolella viihdyn erittäin hyvin. Idealistinen minäni haluaisi löytää totuuden mutta aina sekään ei onnistu. Tosin, onhan täällä ihan mutulla (musta tuntuu -mielellä) kirjoitettujakin käyttökokemuksia.

Tämän aiheen pohtiminen lähti liikkeelle tästä. Miksi itse johtaisin harhaan ihmisiä, joilla ei ehkä ole resursseja arvioida itse jotakin tutkimustuloksia? Olen erityisen harmistunut tästä asiasta.

Asia on aika monisäikeinen. Kaikki palaa pohjaan siinä (öh, mikä on suomalainen vastine ilmaisulle "all boils down to"?), että kosmetiikkaa ei tarvitse tutkia paljoakaan, ja tuotteet pääsevät silti markkinoille. Termi "kliinisesti tutkittu" on ihan täyttä p****aa kosmetiikan markkinoinnissa. Hieno termi, tosin! Kukaan ei vaan tiedä, mitä se vaatii saadakseen kliinisesti todistetun tehon statuksen.

Kliininen tutkimushan voi (kosmetiikkafirmalla) olla vaikka miten hienosti toteutettu, siis kaikki "by the book". Ongelma on n-määrä, eli tutkittavien määrä  - ja mittarit. Suurin ongelma on kuitenkin juuri se kohderyhmän n-määrä.

Lyhyesti sanoen tutkimustulosten pitäisi olla toistettavissa ns. normaalielämässä, ja tätä ei todellakaan saavuteta edes viidenkymmenen hengen n-määrällä. Eikä valideilla mittareilla! Itsearviointi ei ole ihan relevantti mittari, mutta toimii kyllä jonkin objeltiivisen menetelmän rinnalla tuloksia vahvistavana.

En muista vielä koskaan lukeneeni yhtäkään kosmetiikasta kunnolla tehdyn kliinisen tutkimuksen tutkimusraporttia. Ihotautilääkäriystävättäreni päästää aina (räkäisen) naurun tätä pohdiskellessani. Jospa vaan olisikin joku kosmetiikkafirma, joka satsaisi markkinoinnin asemasta kunnon tutkimuksiin! Olisin heti kanta-asiakas. Olisin ehkä kanta-asiakas myös, jos firmojen antama tieto ei olisi niin "sokerikuorrutettua", vaan avoimempaa.

En tiedä, onko ihan toivoton urakka seuloa läpi kosmetiikkatuotteita ja yrittää ottaa selvää, mikä oikeasti toimii ja mikä ei. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän tiedän, ja sitä vastahankaisempi olen laittamaan rahojani sellaisiin tuotteisiin, jotka eivät (edes teoreettisesti) toimi.

Nyt kysymys: Millä perusteille sinä valitset kosmetiikkatuotteesi?

tiistai 25. joulukuuta 2018

Glossyboxin joulukalenterin luukut 23-25

Joulu on sitten saatu vietettyä puoleen väliin saakka. Puoleentoista päivään on mahtunut paljon ruokaa, ylisosiaalista menoa ja yksi kadonnut orkidea (joka saavutti oikean osoitteensa, eli kaukaisella paikkakunnalla asuvan äitini tänäaamuna). Loppu hyvin, kaikki hyvin.


23. luukusta paljastui Eyeko Fat Eye Stick. Juuri tuollainen kylmä, platinainen soopelin sävy, josta erityisesti pidän silmäluomilla. Ihan nappivalinta!


24. luukku... Niille, jotka eivät ole kuulleetkaan Mitchell and Peach -nimisestä merkistä: Kyseessä on englantilainen, 120-vuotias tuoksu- ja vartalonhoitotuotemerkki Kentistä (lue lisää sen historiasta täältä). He mainostavat viljelevänsä itse tuoksuraaka-aineensa (muistuttaa siis hiukan esimerkiksi ranskalaisten Fragonardia) ja tekevänsä tuotteensa käsityönä. Flora No. 1 on heidän signature-tuoksunsa.

Noh, luukussa oli merkin Fine Radiance Oil ihan reilun kokoisessa pipettipullossa. Tässä öljyssä on mielenkiintoisia raaka-aineita, pääraaka-aineenaan euroopanpähkinäpensaan pähkinöistä saatavaa öljyä*, jossa on paljon antioksidantteja ja vitamiineja (E ja B, jotka kirkastavat ihoa). Öljy on liki puuterimaisen kuivaa, uppoaa ihoon hyvin ja supistaa ihohuokosia. Muita aineita ovat mm. aprikoosinkiviöljy (ihon pehmittäjä), auringonkukansiemenöljy (joka sisältää paljon välttämättömiä rasvahappoja ja linoleenihappoa, joka toimii antioksidanttina, pehmentää ja rauhoittaa ihoa), kookosöljyä, vehnänalkioöljyä (E-vitamiinia, joka suojaa ihoa oksidatiivista stressiä vastaan).

Öljy on tuoksutettu Flora No. 1:llä, jossa on mm. ruusua ja ylang-ylangia.


25. luukku. Brittiläisen perinteen mukaan. Tiesin jo etukäteen tämän; siellähän oli Huda Beauty Winter Highlight Palette. Kaunis kun mikä. Alan vähitellen sulaa näille korostusväreille ja tänään päivänvalossa kasvoilla tuo Winter Rose näytti suorastaan - niin, loistavalta!


Mutta missä on peili? Kannen sisäpuolella oli kyllä kaunis holokuvio, jota kamera ei edes pysty tallentamaan. Olisin kaivannut kuitenkin peiliäkin. Noh, kaikkea ei voi saada.


Kauniita olivat sävyt. Tuo Frosted Kiss on voidemainen, ja jäin jopa miettimään, että onko liiankin voidemainen minun herkästi kiiltelevälle iholleni. Mutta kiiltoa kai tässä tavoitellaankin? Tosin rasvainen kiilto eroaa kaiketi helmiäishehkusta? Niin, ja muut sävyt siis ovat puuterimaisia.

Ollaanko siis menty mitenkään kauas 80-luvun meikkilookista? Huhhuh.

* Euroopanpähkinäpensaan pähkinät kuuluvat hasselpähkinöiden sukuun, joiden englanninkielinen nimitys on cobnut.

maanantai 24. joulukuuta 2018

Ihanaa joulunaikaa!


Five little reindeer playing in the snow
The first one said, “Can you see my nose glow?”
The second one said, “Listen to me sing!”
The third one said, “I can hear the bells ring.”
The fourth one said, “Let’s eat the pie!”
The fifth one said, “I’m ready to fly.”
Then clomp went their hooves
And the snow fell white
As the five little reindeer flew out of sight.

Blogi aktivoituu taas joulupäivänä.

sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Allure Beauty Box, marraskuu 2018

Alluren boxi oli tällä kertaa aikalailla erilainen kuin normaalisti. Oikein hauska olikin sisältö tällä kertaa, vaikka ainahan se tietty sitä on. Katsotaanpa!


Pinon päällimmäisenä oli paketillinen Invisibobbleja. Oikein hyvä, minun juuri pitikin niitä hankkia lisää! Nämä ovat kauniin lilanvärisiä, väriä, jota minulla ei ole ennen ollutkaan.

Pinon päällimmäisenä oli myös Kocostar Rose Lip Mask, eli huulinaamio, joka sisältää ruusuvettä. Se lupaa pehmentää, kosteuttaa ja pullistaa huulia ja tuoksuu hurmaavan ruusuiselle.


Sen alla oli Glow Recipe Watermelon Glow Jelly Sheet Mask. Siis hydrogeelinaamio, joka on kaksiosainen; toinen osa kasvojen yläosaan, toinen alaosaan. Kosteuttavan ja rauhoittavan vaikutuksen ohessa se tuoksuu vesimelonilta.


Sitten laatikosta löytyi Patchology-merkkiset silmänalusgeelilaput. Näitä muuten minulta löytyy ihan koko paketillinen, en tosin muista, mistä olen ne hankkinut. Sveitsistä varmaan... Enkä ole vielä niitä edes kokeillut! Niiden lupaus on kosteuttaa silmänalusihoa ja kofeiinin vaikutuksesta häivyttää silmäpusseja (joita minulla ei onneksi ole).


Loodassa oli myös Lapcos-merkkinen Pearl brightening Metallic Sheet Mask. Se lupaa tehokasta kosteutusta sisältämänsä seerumin avulla.


Pohjalla oli Starskin Magic Hour Exfoliating Double-layer Foot Mask -sukat, jollaisia olen juuri itselleni metsästänyt. No nyt ei tarvitse enää metsästää. Muovisukkien sisässä on maitohappoa sisältävä kuorinta-aine, jonka annetaan vaikuttaa tunti ja voilá - kuivunut ja koppurainen iho kuoriutuu kuin itsestään pois seuraavien viikkojen aikana! Nämä ovat kyllä todella hyviä ja toimivia kuorintasukkia.


Vielä oli laatikkoon ympätty Glamglow Supermud Clearing Treatment -naamio, joka puhdistaa ihoa ja sen huokosia sisältämiensä kaoliinin ja hiilen avulla.

Olipa kiva paketti!

PS: Arvonnan voittaja on edelleen karkuteillä, toivottavasti ilmoittautuu pian, että saan paketin postiin.

lauantai 22. joulukuuta 2018

Glossyboxin joulukalenterin luukut 20-22

Katsotaanpa taas, mitä Glossyboxin joulukalenterin seuraavista luukuista  - tai laatikoista ilmestyi.


20. luukusta paljastui Steve Laurant -merkkinen huulikiilto (putkilossa lukee kyllä Lavrant....). Sävy on aika tumma Eggplant. En ole niinkään huulikiiltojen ystävä, mutta tämä ei ole sitä tahmaisinta sorttia ja pigmentti on hyvä. Sävy ei ole sellainen, jonka olisin itse hankkinut, mutta joskus voi tietty - ja pitäisikin - rikkoa rajojaan ja kokeilla!



21. luukku piti sisällään Pixin aurinkopuuterin. Sävy on Beach Rose. Tällainen minulla on ennestäänkin, joskaan ei taida olla juuri tätä sävyä. Ihan hyvä sekin.


Tänään luukusta putkahti Zelens (by Dr. Marko Lens) -merkkinen, plastiikkakirurgin kehittämän sarjan Transformer Instant Renewal Mask. Näyttäisi olevan aika tyyris sarja, netistä kun kurkkailee hintoja...

Naamiosta näkyy olevan ainakin yksi kliininen tutkimuskin, josta hyviä tuloksia. Tosin n-määrä ei taaskaan ole tiedossa, joten se on kaiketi suhteellisen pieni, joten ihan luotettavasti ei tuotakaan tutkimusta voi siis ehkä tulkita.

Kyseessä on siis pikakaunistava naamio, joka sisältää mm. laktobionista happoa, glyseriiniä, sormilapakelppiuutetta (levä, hyvä antioksidantti), hiivauutetta (antioksidantti), sheavoita, hyaluronihappoa, risiiniöljyä, magnesiumia (saattaa parantaa ihon kosteustasapainoa), risiiniöljyä, silanetriolia (silikonista derivoitua ainetta, joka parantaa ihon ja hiusten pintaa varsinkin käytettynä jonkun proteiinin kanssa, kuten tässä seesamiproteiinin ohella, mikä napakoittaa ihoa) ja entsyymejä (hellästi kuoriva vaikutus).

Enpä ole kyseisestä tohtorista kuullutkaan, saatika sitten hänen kosmetiikkamerkistään, mutta mielelläni kokeilen!

Miltäs vaikuttivat tällä kertaa antimet?

torstai 20. joulukuuta 2018

Kosteuttavaa ensiapua kuivalle iholle - eikä maksa paljoa!

Jos luit nuo molemmat ihonhoidon säätämistä koskevat postaukseni, varmaan tuli mieleen, että tavallisissa, emulsiotyyppisissä kasvovoiteissahan on useimmiten kaikkia noita luettelemiani aineita aina vedestä rasvoihin. Niin todella onkin, eikä normaalielämässä välttämättä aineita tarvitse ollenkaan kerrostella. Vesipohjaiset aineet imeytyvät tällaisista emulsioista ja ihon pinnalle jäävät ne rasvat.

Vaan jos iho on todella kuiva, tai siinä on kuivia läikkiä, kuten minulla on nyt (tämä siis oli sykäys kirjoittaa nuo postaukset), tilanne vaatii hieman tarkempaa huolenpitoa ja eri tuotteiden kerrosteluakin. Näin tein minäkin ja naama alkaa olla sileä ja kosteutettu kuin hyvinhoidettu vauvan peppu.
Kuva: vaseline.fi

Itse asiassa oma ihoni oli niin pintakuiva, että siihen eivät oikein tavalliset ihoöljyt enää auttaneet. ne eivät imeytyneet kunnolla. Sitten laatikosta löytyi pitkän aikaa hiukan ylenkatsomani Vaselinen spraypullo (Vaseline Intensive Care Spray Moisturiser Aloe). Ylenkatsomani ihan turhaan.

Kas, hyaluroniseerumin jälkeen tämä pelittikin enemmän kuin erinomaisesti! Suorastaan hämmästyin! Pullon kyljestä on aika hankala nähdä INCI-listaa, mutta netistä löytyi tuon "perusmallin" (keltainen pullo) ainesosalista. Kosteuttavina ainesosina siitä löytyy glyseriini ihan alkupäästä listaa, maitohappo ja kaurauute sieltä loppupäästä, sekä tietty petrolatum, joka siis on mineraaliöljyperäistä. Tuotteessa on myös dimetikonia, joka on ohuen kalvon iholle tekevä silikoni, joka auttaa pitämään kosteuden ihossa. Vesi löytyy myös listalta.

Itse emulsio on ohutta ja hyvin imeytyvää, ja täytyy sanoa, että jos tämä tukkisi huokoset, niin minulla kukkisi taatusti naama finnejä, sillä ihoni on edelleen rasvoittuva ja kukkii herkästi. Varsinkin nyt, kun en ole käyttänyt mitään happoja (lue: salisyylihappoa) koko tänä aikana iholle.

Tiedän, tämä on vartalotuote, mutta ihan samalla tavalla se pehmittää ihoa missä hyvänsä. En suihkuttele tätä kasvoille, vaan taputtelen sen iholle sormien kautta - silloin, kun iho kaipaa tehokosteutusta. Muutenkin - joskin aerosolimekanismi tuntuu helpolta käyttöä ajatellen - vierastan sen suihkimista vartalollekaan, sillä sitä saattaa roiskua samalla kylppärin lattialle. Jos näin käy, lattiasta tulee erittäin liukas.

Onko sinulla joku halpistuote, jolla pelastat talvipakkasen kuivattaman ihon?

keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Glossyboxin joulukalenterin luukut 16-19

Nyt tuleekin kokonaista neljä luukkua kerralla, mutta ei haittaa, sillä tässä kalenterissa niitä on 25, eli luku ei olisi  ollut kolmella jaollinen kuitenkaan.




16. luukussa oli Luxie-merkkinen viistopäinen korostuspuuterisivellin (numero 522). Jos nyt oikein muistan, tällaista en aiemmin omistanutkaan. Merkin siveltimien pitäisi olla oikeinkin hyviä.



17. luukussa oli purkillinen pronssinväristä pigmenttiä. Luomille varmaan hyvä. Olen kuullut aiemmin pelkkää hyvää näistä Pop Beautyn pigmenteistä.




18. luukusta putkahti matkakokoinen, nestemäinen korostustuote. Lollipöps on merkki, ja sävy on shampanjan-kullanhohtoinen. Yllä kämmenselällä aika paksuna kerroksena, että sain kuvattua sävyn oikein. Tämä tuubi sujahtaa käsilaukkuun, eikä sen suurempi tarvitse ollakaan. Tästäkin saa jo monta meikkiä. Käy varmaan luomillekin. Merkistä en ole koskaan kuullutkaan!


Tänään, eli 19. joulukuuta luukusta paljastui hyvinkin mieluinen, käsilaukkukokoinen Crabtree & Evelynin käsivoide. Tuoksu on Rosewater & Pink Peppercorn. Näistä tykkään kovasti, ja tällä hetkellä tuli jopa suorastaan tarpeeseen.

Mitäs pidit kalenterin antimista tällä kertaa?

tiistai 18. joulukuuta 2018

Säätämistä ihonhoidon kanssa, osa II (öljyt, vahat muut rasvat)

Ajattelin hiukan jatkaa juttua näistä rasvoista, ja valottaa sitä, mikä on hyödyllistä iholle ja mikä ei. Täällä tuli esiin huoli siitä, että mineraaliöljyt tukkisivat ihohuokoset. Ihan varmasti, jos laitat naamaasi esim. moottorien voiteluun tarkoitettavaa öljyä 😁.

Vitsit sikseen. Kosmetiikassa käytetyllä mineraaliöljyllä ei ole alkuperästään huolimatta juurikaan mitään tekemistä alkuperäisen ja puhdistamattoman mineraaliöljyn kanssa. Se on myös puhdistettuna yksi parhaimmista ihon pehmentäjistä ja lääketieteellisissä lehdissä on paljon tutkimustietoa sen hyödyllisyydestä ja turvallisuudesta ihon hoidossa. Jos arvelet, että ihohuokosesi tukkeutuvat paksusta vaseliinista, valitse ohuempi ja seerumimaisempi tuote, vaikkapa Bio-Oil, joka on sekin mineraaliöljypohjainen, ja kovin kehuttu (en ole kokeillut, nappasinpa vaan sen nyt esimerkiksi).


Mitä tulee huokosten tukkeutumiseen, ihon omakin rasvaneritys saattaa tehdä sitä. Kauneus ja Terveys -lehdessä sattui sopivasti olemaan tästä hyvä artikkeli, luepa linkistä! Aika usein kosmetiikan käyttäjä levittää iholleen myös edellämainittujen mineraaliöljyjen sekoituksia tai vahoja (kuten jojobaöljy, joka on kuitenkin oikeastaan vaha), sheavoita, parafiinia (joka on mineraaliöljyperäinen vaha), mehiläis-, karnauba- tai candelillavahaa. Nämä vahat ovat luonnollisia, puoliksi luonnollisia tai synteettisiä alkoholin, estereiden ja rasvahappojen yhdistelmiä, joita käytetään lähinnä paksuntamaan rasvalipidiseoksia ja tuottamaan iholle tällä tavoin lipidien kanssa pehmentävä suojakerros.

Kaikki rasvat, eli siis nuo mainitsemani lipidit (mineraali- ja kasviöljyt, eläinperäinen rasva mukaanlukien ihon itse erittämä, vahat ja synteettiset esterit) tekevät kalvon ihon pinnalle ja toimivat voiteiden aktiiviaineina pehmentäen ihoa (en halua käyttää sanaa kosteuttaa tässä, koska rasvoissahan itsessään ei ole kosteutta, vaan  - niin, ne ovat rasvoja ja rasvathan ovat aina vedettömiä lähtökohtaisesti!).

Mitä tulee ihohuokosten tukkeutumiseen (tai liikaan rasvaan ihon pinnalla), ongelma koskee lähinnä rasvaista ongelmaihoa, jonka pinnalla kalvon suojassa voi alkaa muhia epäsuotuisia (bakteeri)kasvustoja. Samaahan todetaan tuossa aiemman linkin K&T:n artikkelissa.

Otsikon sanoma on siinä, että harvoin selviää vain yhdellä naamarasvalla ympäri vuoden. Siinä missä minäkin menen kesäisin hedelmähappoja sisältävällä seerumilla, huomaan, ettei sama homma käykään talvella, koska ympäristöolosuhteet ovat toiset. Toisaalta taas pintakuivuus aiheuttaa rasvaisellekin iholle epäpuhtauksia ja tukkeutuneita huokosia.

Mitä ajatuksia postaus herätti?

maanantai 17. joulukuuta 2018

Säätämistä ihonhoidon kanssa, osa I (puhdistus ja kosteutus)

Pakkaskeleillä ihokin kuivuu, ja minulla on nyt ollut jo pari viikkoa suupielissä kuivat läiskät, joita on sitten yritetty hoitaa keinolla jos toisellakin. kesällä ihon hoidoksi riitti salisyylihappopitoinen seerumi, mutta talvella on oltava järeämmät aseet.

Kuiva iho saattaa kiristellä, punoittaa, näyttää elottomalta, sitä voi kirvellä kun sille laittaa esim. puhdistusainetta tai voidetta, siinä voi olla (kuten minulla) kuivia läikkiä, se saattaa muuttua herkäksi tai se saattaa jopa näyttää öljyiseltä, mutta tuntua samaan aikaan kuivalta. Jos tunnistat jotakin näistä oireista, ensimmäinen toimenpide on kääntää katse siihen, miten ihon puhdistat. Liian lämmin vesi saattaa liuottaa ihon omaan suojakerrosta, ja liian vahvat puhdistusaineet ja liian perusteellinen puhdistaminen saattavat tuhota sitä myös. Kuivuudesta (etenkin pintakuivuudesta) kertoo myös se, jos ihoon ilmestyy herkästi milioita, eli luufinnejä.


Usein on järkevintä käyttää voidemaisia tai öljymäisiä puhdistusaineita. Monissa vaahtoavissa putsareissa saattaa olla liikaan jytyä, ja ne poistavat tosiaan myös ihon oman suojavaipan tehokkaasti. Vältä saippuapohjaisia tuotteita ja niitä, jotka sisältävät natriumlauryylisulfaattia (sodium lauryl sulfate, SLS, SLES) ja etsi mielellään pH-optimoitu puhdistustuote, jossa happamuus on lähellä ihon omaa (pH noin 5-6:n välillä).

Puhdistuksen jälkeen voi käyttää tietty kosteuttavaa kasvovettä. Tämän jälkeen rasvainen voide ei yleensä riitä, vaan iholle olisi hyvä laittaa jotakin kosteuttavaa humektanttia, kuten hyaluronihappoa tai glyseriiniä, jotka sitoo vettä. Huomaa, että iho tarvitsee vettä myös sisäisesti nautittuna!

Vasta tällaisen vesipohjaisen kosteuttavan seerumin tai hoitoveden jälkeen on hyvä suojata iho rasvaamalla se. Tämä myös ehkäisee kosteuden karkaamista. Ihotautilääkärit suosittelevat tähän esimerkiksi mineraaliöljyjä, skvalaania tai vaseliinia. Ne ovat kaikki hyvin siedettyjä, eivätkä tuki huokosia.

Koska pakkassää kuivattaa myös huoneilmaa, ilmankostutin auttaa myös ihoa pysymään kosteutettuna. Myös tupakointi ja alkoholin käyttö kuivattavat ihoa (alkoholi myös ulkoisesti käytettynä). Jos iho on todella kuiva, on myös hyvä välttää kosmetiikassa teepuuöljyä, retinoideja ja aknen hoitoon tarkoitettuja tuotteita, bentsoyyliperoksidia, salisyylihappoa, savinaamioita ja useimpia kuorinta-aineita ja kuorivia happoja.

Muita aineita, joita on hyvä rajoittaa kosmetiikassa ovat kamomilla, laventeli ja eteeriset öljyt, tuoksuaineet, sitruunahappo ja taikapähkinä. Näitä on hyvä muutenkin karttaa, jos iho on herkkä.

lauantai 15. joulukuuta 2018

Glossyboxin joulukalenterin luukut 13-15

Taas on tullut aika kurkata, mitä Glossyboxin joulukalenterin seuraavat luukut sisälsivät. Yleensä näin keskivaiheilla tapaa olla tylsempää sisältöä, mutta ei näistäkään voi valittaa!


13. luukusta paljastui Karmameju-merkkinen konjac-sieni. Sieni on hiilellä terästetty ja anti-age -tyyppinen (Balance), luonnollinen ja biohajoava. Sopii sekaiholle.


14. luukussa oli täyskokoinen Elgon Refibr Haircare Concentrated Restoring mask, eli siis korjaava hiusnaamio, joka sisältää glyseriiniä, Klamath-levästä saatuja tehoaineita ja keratiinia, joka korjaa hiusta. Kokeilen mielelläni!



Tänään luukusta tuli tämän postauksen hauskin; eli INC.redible Jelly Shot -huulirasva! Ajattelin ekaksi, että ihan plääh, mutta ei se sitä ollutkaan! Katsokaapa kuvia! Ei ihme, että esimerkiksi Lookfantasticista tämä oli myyty ennätysajassa loppuun.

Sephoran sivuilla näkyy, että tätä on saatavilla useaa eri sävyä. Esim. NailsInc näköjään toimittaa Suomeenkin. Tuote sisältää luonnollisia öljyjä (avokado, E-vitamiini ja riisinleseöljy) ja siihen on upotettu hienoja, kimaltavia kultahippuja ja aito kukka. Ihana!

Mitäs pidit saaliista tällä kertaa?

perjantai 14. joulukuuta 2018

Birchbox, lokakuu 2018

Minulle tuli UK:ssa joskus Birchbox vähän aikaa UK:ssa, ja nyt oli USA:n Birchbox tarjouksessa 7,50 USD, niin ajattelin ottaa yhden. Eihän se niin hyvä ole kuin Allure, mutta ihan vaan vaihteeksi. Katsotaanpa, mitä boxi piti sisällään...

Loota on aika iso muutamalle tuotteelle, mutta hyvänkokoinen säilytyslaatikoksi. Nättikin.


Ylhäällä on  - jälleen kerran - Eyeko-merkkinen silmänrajaustussi. Olen useamman kerran maininnut, että näistä on erinäisistä boxeista tullut varmaan ainakin puoli tusinaa, ellei jo enemmänkin. Toisaalta, niitä katoilee jatkuvasti ja joka käsilaukussakin voi ihan hyvin olla yksi, joten ei haittaa. Hyvä kynähän se on.

Sinivalkoinen tuubi sen alla on Air Repair Protect + Prevent Hydrating Serum -tuubi. Sisältää hyaluronihappoa ja lakansiemenuutetta (!!!!) ja 1-3 tippaa riittää kasvoille ja kaulalle. Erittäin riittoisaa siis! Mielenkiintoista...

Sen alla on matkakokoinen Mellow Cosmetics Liquid Lip Paint -tuubi. Sävyt on näköjään nimetty kaupunkien mukaan, ja saamani sävy on Auckland. Allaolevassa kuvassa se tosin näyttää tummemmalta ja ruskeammalta kuin onkaan  - se on enemmänkin marjaisa sävy. Edelläoleva linkkikään ei kerro koko totuutta. Pysyvyys huulilla lienee aika hyvä, sillä käsivoiteella vuoratusta kämmenselästäkään se ei kovin helposti kokonaan poistu. Huulimaali on erittäin pigmenttinen ja vegaaninen sekä parabeeniton. Ei kuivata huulia (tämä onkin hyvä tieto).


Keskellä oleva suurin purnukka on Schmidt's Sensitive Skin Deodorant Stick. Näistä olen kuullut paljon, mutta epäilen, että toimiiko se minun ihollani. Olisi ollut hauska testata viime kesänä... Mielenkiintoista kuitenkin kokeilla edes nyt. Esite kertoo, että tämän tuotteen kasvispohjaiset jauheosat imevät kosteutta ja neutralisoivat tuoksahtelua ilman alumiinia, propyleeniglykolia, parabeeneja ja ftalaatteja. Jasmiini ja vihreä tee rauhoittavat ihoa. Aika raikas on tuoksu.

Viimeksi, mutta ei vähäisimpänä on vaaleanpunainen tuubi, joka on viime aikoina hypetetty Sand & Sky Australian Pink Clay Pore Refining Mask. Siis vaaleanpunainen naamio, joka lupaa detoksifioida (tähän en usko pätkääkään, iho hoitaa itse myrkyt ulos) ja kirkastaa ihoa. Sisältää kakadumarjan uutetta, australialaista kaoliinisavea ja orgaanista aloe veraa. Kakadumarja näyttää olevan korkean C-vitamiinipitoisuutensa vuoksi aika hypen harjalla kosmetiikan ainesosana nykyään, katsokaapa vaan aika monen uutuustuotteen INCI-listaa!

****

UK:n Birchboxissa oli muistaakseni aina tuotteet pakattu kangaspussukkaan, jotka olivat käteviä esim. kenkäpusseina matkalaukussa. Tässä ei sellaista ollut. Vähän ohkaisen näköinen boxi on, mutta siinä on muistaakseni jonkinlainen kustomointimahdollisuus, joka tietty parantaa tuotteiden osuvuutta.

Oliko boxissa mitään sinua kiinnostavaa?