torstai 16. toukokuuta 2024

Niitänäitä Saksanmaalta

Tämä viikko on ollut täällä NRW:ssä (Nordrhein-Westphalen, North Rhine-Westphalia) kuukauden ainoa täysi työviikko. Pyhäpäiviä on riittänyt, ja nämähän vaihtelevat hiukan osavaltioittain, ihan kuten Sveitsissä ne olivat kantonikohtaisia. 

Ensi maanantaina täällä on toinen helluntaipäivä, helluntaimaanantai eli Whit Monday englanniksi. 30.5. täällä on sitten vielä Corpus Christi. 

Yleensä jos pyhä sattuu torstaille tai tiistaille, viikonlopun ja arkipyhän välinen päivä on monissa firmoissa ns. "bridging day", ja sen saa vapaaksi, eli siitä tulee vielä ylimääräinen vapaapäivä. Monet ottavatkin lomansa juuri tähän aikaan, ja meilläkin on ollut aika hipihiljaista tässä rakennuksessa, välillä tuntuu kuin olisin koko pytingin ainoa asukas.


Nyt on pionien kukinta-aika, ainakin päätellen lähimarkettini kukkapisteen tarjonnasta.

Makselin juuri laskuja, ja niissä oli myös paikallinen "TV-lupa" (mediamaksu). Minulla ei ole TV:tä (katselen netistä läppärillä, mitä katselen), mutta tämä Rundfunkbeiträge on maksettava. Suomessahan se laskutetaan verojen mukana, mutta täällä siitä tulee lasku, joka oli n. 55 euroa per 3 kk.

Mutta mitä ihmettelen, on joidenkin vakuutusmaksujen suuruus (tai pienuus oikeastaan). Kotivakuutus minulla on n. 51 euroa per vuosi, sisältäen palttiarallaa samat jutut kuin oman kotini vakuutus Suomessa, josta en edes muista paljonko se on vuodessa. Satasia joka tapauksessa.

Otin nyt myös ympärivuotisen matkavakuutuksen, joka maksoin n. 11 euroa per vuosi. Olipas edullinen!

Taas on todettava, että onpas Suomi kallis maa.


Nyt kun on pitkä viikonloppu luvassa, tilasin hiukan saksalaisesta Finnkioskista herkkuja. Heillä on aika edulliset postimaksut verrattuna muihin Suomikauppohin.

Dm:stä löytyi vielä kauppareissulla "apteekin salmiakkia", joita piti maistaa jo kotimatkalla.

Ajattelin katsella vanhoja TV-sarjoja Youtubesta koko viikonlopun! Nyt on luvattu sadettakin, tosin säähän täällä on aika arvaamaton joten voihan se paistaakin koko viikonlopun ja silloin istuskelu jossain kaupungin puistossa voi kiinnostaa enemmän. Mutta kstsotaan, miten käy...

Vanhoista TV-sarjoista katselulistalla on minisarjoista ainakin Holocaust (linkki ekaan jaksoon, muut jaksot siellä myös), ässä vielä linkit näihin: Bangkok Hilton , The Winds of War ,  sen jatko-osat Remembrance of War.

Jos katselet ja tarvitset käännöstekstit, ainakin Chromessa saa automaattikäännökset päälle oikealla ylhäällä olevan kolmen ylökkäisen pisteen kohdalta klikkaamalla ja valitsemalla "Trsnalate". En ole toimintoa koskaan käyttänyt ja olen kuullut, että se on hiukan kökkö, mutta auttaa varmaan ymmärtämään englannin kielistä puhetta?

Bangkok Hiltonista luin jostakin, että se on kirjoitettu nimenomaan pääosaan valitulle Nicole Kidmanille, jonka ensimmäisiä töitä se taisi olla. Aihe on aika erikoinen, eli koskee huumekauppaa Aasiassa (juonipaljastuksia voi lukea täältä, joten en kerro lisää, jos joku ei ole aikoinaan tuota nähnyt).

Mukavaa melkein-viikonloppua!

PS: Tuohon "lapsuuden älyttömyydet" -postaukseen tuli vain yksi lukijan vastaus. Onko näin, että kaikki muut lukijat ovat eläneet lapsena ihan siivosti ilman vaaroja ja vauhdikasta menoa?

tiistai 14. toukokuuta 2024

Ostoksia viime viikolta ja tältä päivältä

Kävin tänään Dm:ssä kauppareissullani ja etsin puhdistusliinaa lattian pesuun, mutta sellaista en löytänyt, ainoastaan 15 kpl:n pakkauksen kertakäyttöisiä parkettilattian putsausliinoja 1,60 eurolla joten ostin niitä. En tiedä miten hyvin pelittävät. Luulen, että tuon mopin kanssa pitäisi olla paksumpi liina.


 Koska kasvoni ovat talvenkalpeat, eivätkä rusketukaan SPF50 suojakertoimen sisältävän voiteen kanssa, arvelin tarvitsevani aurinkopuuterin. Physicians Formula Murumuru Butter -aurinkopuuterini jäi Suomeen, joten haussa oli uusi ja mattainen sellainen.

Sopiva löytyi Catricen valikoimista: SunGlow Matt Bronzzing Powder. Katsotaan, miten pelittää, postailen sitten, kun olen kokeillut.

Ja kun alle kolmella eurolla saa ripsivärin, niin piti ostaa kokeiluun Essencen I 💙 Extreme Crazy Volume Mascaran. Katsotaan, miten se pelittää.

Ebelinin isot vanutyynytkin eksyivät kuvaan... Pieniä/normaalikokoisia en nykyään edes osta.


Sitten löytyi jotakin mielenkiintoista. Luulin ostaneeni Batisten Blush -kuivashampoon (eikös sellainen ole Batisten valikoimissa?), mutta kotona pulloa tarkemmin katsottuani, se onkin hiuksiin jätettävä hoitoaine! No ei se mitään, kokeiluun menee siis sekin!


Nämä kaksi Balean voidetta on hankittu aiemmin, mutta niputetaanpa ne nyt tähän samaan postaukseen. Vasemmalla sinisessä purkissa on Balea Beruty Hyaluron -yövoide. Tätä eräs ystäväni kovin kehui, joten piti ostaa se testiin. Täytyy kyllä kehua sitä, ehkä yksi ihan parhaimmista kosteuttavista yövoiteista, eikä hintaakaan tainnut olla kuin vitosen luokkaa. Ostan toistekin, eli tämä oli ihan löytö!

Oikealla on Balea Magic Summer -voide, jota olen käyttänyt päivävoiteena. Voide ruskettaa ihon kevyesti ja kosteuttaa. Voide on moussemainen ja ruskettaa maltillisesti, eikä tuoksu siltä kuin itseruskettavat joskus saattavat tuoksua. Voiteessa on mm. glyseriiniä, auringonkukka- ja oliiviöljyä, betaiinia ja pantenolia, ja hintaa tälle 50 ml:n tuubille tuli kokonaista 1,95 euroa.

*****
Kerroin aiemmin täällä saksalaisista vappuperinteistä, enkä voinut olla kauppareissullani ihastelematta kotikatuni varrella olevia lemmenosoituksia, jotka kirjavine koristeineen reunustivat puistokatia noin joka 10 metrin välimatkoin. Niitä oli sidottuina puihin, parkkiautomaatteihin, lyhtypylväisiin, valotolppiin ja jopa liikennevaloihin. Alla esimerkkejä.




Kova työ on ollut näidenkin väkertämisessä!

maanantai 13. toukokuuta 2024

Ole Henriksen Dewtopia

Viime vuosina on ihon säännöllinen kuoriminen hapoilla ollut pinnalla, mutta itse olisin hiukan varovainen sen kanssa, varsinkin, ellei ihosi ole rasvoittuva ja paksu, nuori iho. Tätä tuotetta siis piti mutustella aika kauan, ennen kuin sain postauksen aikaiseksi.

Kyseessä on siis Ole Henriksen Dewtopia 20% Acid Night Treatment - seerumi jossa on siis nimensä mukaan 20% happoja ja jota käytetään öisin. Tässä hiukan sameassa ja paksuhkossa seerumissa on 20% PHA ja AHA happoja (tuntuu vähän idioottimaiselta käyttää esim. sanaa AHA-happo, sillä sana "happo" on jo tuossa lyhennelmässä mukana).

Seerumin luvataan parantavan ihon tekstuuria, vaalentavan hyperpigmentaatioita ja tasoittavan ryppyjö ja juonteita.

Alfahydroksihapoissa (AHA) on mm. glykoli- ja maitohappoa. PHA:t (polyhydroksihapot) ovat suurimolekyylisempiä ja hellävaraisempia iholle.

Muita INCI-listan ainesosia ovat mm. koivunmahla, aaloe, kosteuttava glukonolaktoni, puuvillanhedelmävesi (tätä en ihan ymmärrä, koska puuvillatuppohan on puuvillan hedelmä), lakritsiuute, kosteuttava sokeriuute ja glyseriini.

Seerumi on tosiaan ihoa pehmentävä, eikä ainakaan omalla naamallani näy kovin aggressiivista ihon kesimistä.

Mikä on mielestäni ihaninta tässä tuotteessa, on sen tuoksu: se on kuin sitruunaisen vaniljainen juustokakku! INCI:ssä onkin paljon tuoksuaineita.

Ilmeisestikin tämä tuoksu on ominainen Ole Henriksenin tuotteille.

Aiempiin Ole Henriksen - postauksiini voi tutustua tämän linkin kautta.