Nyt tuli niin hyvää kukkakaaligratiinia, että oksat pois! Tätä syötiin kaksi päivää, eli siinä on neljä isohkoa annosta. Jos on vähäruokainen, siitä riittää useammallekin.
En ollut ajatellut tehdä tällaista, mutta kun kaapista sattui löytymään aineet, niin piti hiukan säveltää.
Kukkakaaligratiini
800 g pakastekukkakaalta
n. 170 g juustoraastetta
purkki smetanaa
n. 1/2 dl maitoa
suolaa, valkopippuria
Höyrytin hiukan kukkakaalta, mutta se ei ole välttämätöntä, jos käyttää pakastettua tuotetta. Jos pidät al dente -koostumuksesta, älä höyrytä, mutta jos pidät pehmeästä kuten minä, höyrytä.
Laita uuni päälle n. 200 C.
Laita kukkakaali (voideltuun) uunivuokaan. Se ei kyllä tarttunut tuohon posliinivuokaan, vaikka vuokaa ei voideltukaan.
Ripota päälle jauhettua valkopippuria ja suolaa ja sekoita niin että mausteet levittyvät tasaisesti.
Sekoita smetana, maito ja n. 3/4 juustoraasteesta ja sekoita se muihin aineisiin vuoassa.
Ripota loppu juustoraaste kukkakaaliseoksen pinnalle ja paista kunnes pinta on kauniin rusehtava.
Lämmitettynä tämän maku vain paranee.
Hintaesimerkki:
- pakastekukkakaali 2 pss eli 2 x 400 g (Rainbow, pakaste) 0,72 e/pss
- juustoraaste 175 g (Rainbow Emmentalraaste) 1,69 e
- smetana 120 g (Kotimaista 35%) 1,19 e
- maito (Kotimaista kevytmaito) 3 snt/0,5 dl (onpa nillitystä laskea tämäkin!)
- suola ja valkopippuri omasta kaapista
Yhteensä pyöreästi 4,30 e. HOX! Jos haluat tehdä tämän vieläkin edullisemmin, osta tuoretta kukkakaalta, joka on varsinkin syksyn satokaudella edullista, höyrytä kukinnot ja raasta juusto itse palasta.
Sähkön hintaa en laskenut ☺.
Kiitos reseptistä. Tämä menee kyllä kokeiluun.
VastaaPoistaOli kyllä yllättävä "sävellys".
PoistaSmetanahan toimisi tossa varmasti loistavasti! Mä just pari viikkoa sitten tein kasvisgratiinia ja heitin joukkoon jämät koskenlaskijasta, kun sitä oli toisesta ruoasta jäänyt jonkin verran yli. Toki se ei tuotteena ole se edullisin mahdollinen, mutta sopi hirmuhyvin gratiiniin ja tulipahan käytettyä pois :) Smetanaa testaan kyllä seuraavaksi!
VastaaPoistaSe oli kyllä yllättävän hyvää! Koskenlaskija myös sopii melkein mihin tahansa, gratiineihin, keittoihin, hampurilaisiin (E-Pohjanmaalla on grillejä, joissa grillaavat sen sämpylän puolikkaat sellaisessa hiukan vohveliraudan tapaisessa rapeaksi ja pihvin & muiden lisukkeiden sisällä on nimenomaan viipaleita Koskenlaskijaa - niin hyvää kun se hiukan sulaa sinne), lämpimiin leipiin jne.
PoistaMä tein yhteen aikaan usein just kukkakaaligratiinia. Nyt en varmaan oo moneen vuoteen tehnyt. Pitää varmaan korjata tilanne, sillä onhan tää nyt herkkua. 😋
VastaaPoistaKukkakaali on kyllä hyvää. Täytyy kattoo, jos vaikka pukkais muutakin kukkakaalireseptiä vielä :)
Poista