lauantai 11. toukokuuta 2024

Plant Immortelle - luonnonkosmetiikkaa

Hankin taas postimaksut maksamalla slovenialaisen firman pieniä ihonhoitonäytteitä. Nimensä mukaan tämän firman lippulaivatuote on 100% orgaaninen Immortelle-öljy.


Kuriirin tuomassa paketissa oli nätisti pakattuina 9 ml:n pipettipullo 100% Puhdasta ja luomua mausteolkikukan öljyä ja pienemmässä pakkauksessa oli kolme pussukkaa, joissa oli:

- Plant Immortelle Golden Nourishing Cream -näyte

- Plant Immortelle Golden Revitalising Serum -näyte

- Plant Immortelle Golden Hydrating Cream -näyte

Öljy on eteeristä, joten sitä ei saa käyttää iholle sellaisenaan, vaan sitä sekoitetaan tippa kasvovoiteeseen. Brändiltä tietty suositellaan käytettäväksi näitä heidän omia voiteitaan.

Öljyn mainostetaan estävän turhan aikaista ikääntymistä, uusivan ihoa, vähentävän ryppyjä, auttavan ihoa uusiutumaan ja parantamaan ihovaurioita, helpottamaan ruusufinniä, rauhoittamaan tulehdusta, auttaman aknetaipumuksessa ja hyperpigmentaatiossa ja suojaamaan vapailta radikaaleilta.


Kasvin kuvat lainattu Wikipediasta

Tämä kasvi, Helichrysum Italicum on suomeksi nimeltään mausteolkikukka, mutta myös italianolkikukka-nimitystä käytetään. 

Kasvin lehdissä on voimakas tuoksu, joka muistuttaa currymausteseosta, joten englanniksi sitä kutsutaan myös currykasviksi, vaikka kasvilla ei ole mitään tekemistä ko. mausteseoksen kanssa.

Kasvi kasvaa villinä Välimeren rannoilla kuivassa, kivisessä ja hiekkaisessa maaperässä, ja sen nuoria versoja ja lehtiä kyllä käytetään liha-, kala- ja kasvisruokien mausteena. Näissä kasvinosissa on hartsimainen, kitkerähkä maku, joka muistuttaa salviaa ja koiruohoa, ja nämä kasvinosat poistetaan keitoksista ennen tarjoilua, kun ne ovat makunsa ruoalle luovuttaneet.

Kasvin kukista voi myös hauduttaa yrttiteetä ja sen lehtiä voi käyttää tuoreeltaan salaateissa.

Kukkia käytetään myös kuivakukka-asetelmissa.

Kansanlääkinnässä kasvin kuivattuja kukkia on käytetty monissa maissa mm. sappivaivojen, ruoansulatusongelmien ja maksan toimintaongelmien hoitoon. Joidenkin lähteiden mukaan kukista saatu öljy on myös hyvä antikoagulantti. Inhaloituna eteerisen öljyn tuoksun sanotaan helpottavan keuhko-oireita.

Öljyn tislaus

Eteerisen öljyn tislaus vesihöyryllä tapahtuu eritehoisissa tislauskattiloissa. Tislauskattiloissa kukat sijoitetaan rei'itetylle pinnalle, jonka läpi veden lämmittämisen vuoksi vapautuu vesihöyryä. Vesiparit uuttavat kukkien eteeristä öljyä ja virtaavat kondensaattoriin. Vesi, jossa on eteeristä öljyä, dekantoidaan erillisessä astiassa, jossa öljy kevennysaineena erottuu veden pinnalla. Pieniä määriä eteeristä öljyä on erottuneena aina tislattuun veteen (hydrolaattiin tai hydrolysaattiin), josta öljykerros erotetaan (-> Aqua aromatique eli kukkavesi ja hydrolaatti erotetaan puhtaasta öljystä). Lähde.

Käyttö kosmetiikassa

Mausteolkikukan öljy on varsin kallista, sillä yhteen öljykiloon tarvitaan tonni kukintoja. Koska öljyssä on eksoottinen, puumainen, hunajaisen makea ja mausteinen tuoksu, sitä käytetään myös parfyymeihin. Kukkaöljyn tuoksun sanotaan sitovan hyvin yhteen parfyymien eri elementit.

Öljyllä on iholla lääkinnällisiä ominaisuuksia, jotka voivat parantaa palanutta ihoa tai halkeilevia huulia. Se toimii anti-inflammatorisena ja sieniä tappavana ihoa supistavana aineena (linkki lähteeseen edellä). Öljyn lisäksi kosmetiikassa käytetään tislauksen yhteydessä syntyvää vettä, eli hydrolysaattia.

L'Occitane on ollut uranuurtaja mausteolkikukat käytössä kosmetiikan tehoaineen lähteenä. Heidän Immortelle-silmänympärysvoiteensahan on tunnettu kulttiklassikko markkinoilla.

Plant Immortelle Golden Cosmetic - tuotelinja

Tuotteissa on käytetty kolmea mausteolkikukasta saatua uutetta: eteeristä öljyä, maseraattia* ja hydrolaattia. Tuotteissa on myös nimensä mukaisesti pieniä kultapartikkeleita.

Plant Immortelle Golden Nourishing Cream on tarkoitettu kuivalle/herkälle/ ikääntyvälle iholle. Siinä on myös bakuchiolia, skvalaania, aloe vera -voita, mangovoita, jojobaöljyä, auringonkukkaöljyä, glyseriiniä, provitamiini B5:a ja E-vitamiinia.

Plant Immortelle Golden Revitalising Serum on tarkoitettu kaikille ihotyypeille. Siinä on myös bakuchiolia, natriumhyaluronaattia, jojobaöljyä, MCT-öljyä (Medium Chain Triglycerides**), glyseriiniä, skvalaania ja E-vitamiinia.

Plant Immortelle Golden Hydrating Cream sopii sekä päivä- että yökäyttöön normaalille/rasvoittuvalle/sekaiholle sekä herkälle iholle. Se sisältää myös bakuchiolia, hyaluronihappoa, provitamiini B5:a, E-vitamiinia, manteliöljyä, oliiviöljyä, sheavoita ja glyseriiniä.

Näissä näytepussukoissa on todellakin juuri ja juuri yksi annos voidetta. Ylemmässä kuvassa pussin sisältö ja se tippa öljyä. 

Mitään kultahippuja ei voiteessa näy, ja uskon että se kulta on vain mukana antamassa luksuksen tuntua. INCI-listassa ei kultaa näy, joten jos sitä on, pitoisuus on todella häviävän pieni.

Voiteet ja seerumi imeytyvät todella hyvin ja ovat miellyttävän kosteuttavia, ei mitään moittimista. Immortelle-öljyn tuoksu on tymäkkä, mutta kuten kaikkien eteeristen öljyjen suhteen, tosiasia on, että se häipyy myös nopeasti

Jos kiinnostuit näistä tuotteista, tässä (mainoslinkki ->) firman sivuille: Plant Immortelle. Flat rate toimituskuluissa Suomeen on 7,50 euroa - vaikka tilaisit koko valikoiman, hinta on tämä. Firma on EU:n sisämarkkinoilla, joten ei tulleja eikä tulliselvityksiä tarvita.

Vielä huomauttaisin, että tämä ei ole ollut maksettu mainos (eli "kaupallinen yhteistyö" - niitähän ei täällä ole muutenkaan nähty...)! Törmäsin tähän firmaan Facebookissa ja tilasin nämä näytteet. Harkitsen täysikokoisen voiteen tilaamista, ja mietin, kumpi noista voidenäytteistä olisi se oikea.

* Maserointi on uuttotekniikka, joka suoritetaan huoneenlämpötilassa. Se koostuu kasvin upottamisesta nesteeseen (veteen, öljyyn, alkoholiin jne.) ilmatiiviissä astiassa vaihtelevaksi ajaksi käytetyn kasvimateriaalin ja nesteen mukaan.

** MCT-öljy valmistetaan yleensä kookosöljystä "tiivistämällä" sitä. Tässä öljyssä on vain keskipitkiä rasvahappoja, ja se edistää voiteen tai seerumin imeytyvyyttä, tekee levittämisen helpommaksi ja öljy pehmentää ja suojaa ihoa sekä pitää kosteuden ihossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!