keskiviikko 28. toukokuuta 2025

Päivän ruokaresepti: Kesäkurpitsa-tillikeitto

Laitoin tänään kesäkurpitsa-tillikeittoa, kun kaipasin jotakin kevyempää syötäväksi. Resepti on kyllä blogin ruokaohjeissakin, mutta teen tätä niin usein, että "säveltämismahdollisuuksia" on.

Alla tämänkertaiset ainekset.

- 250 g shalottisipulia

- kaksi julmetun isoa vihreää kesäkurpitsaa

- omegaöljyä

- kasvisliemikuuvio (kaapissa ei ollut kuin yksi...)

- vettä

- 1-2 rkl kuivattua tilliä, taisi mennä kaksi

- jauhettua valkopippuria

- mustapippuria pari kierrosta myllystä

- suolaa

- 2 dl kermaa (enemmänkin voisi laittaa, mutta tällä mentiin.


Satsista tulee noin hiukan vajaa kolmen litran kattilallinen soppaa.

Kuullota sipulisilppu kattilan pohjalla öljyssä, älä anna ruskistua. Lisää sopivasti vettä ja kuorimattomat kesäkurpitsan palat. Veden määrässä ota huomioon, että kesäkurpitsoistakin tulee nestettä, joten vettä saa olla hiukan kitsaammin, eli ainesten ei tarvitse peittyä. Laita kansi päälle ja kypsennä kasvikset.

Soseuta sauvasekoittimella, lisää samalla liemikuutio ja kerma (kerman lisäämisen jälkeen vain kuumennus, ei kiehutusta) ja tarkista maku.

Tuli muuten aika maukas soppa. Tuoretillistä silputtuna tulee vielä parempi, mutta täällä kun on tillit "kortilla".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!