Nyt kun kesäkurpitsat ovat satokauden edullisia kasviksia, niin suosittelen tekemään niistä jotakin! Kasviksiahan ei koskaan voi syödä liikaa.
Kasviskammoisille mukuloille olen hyvällä mesestyksellä tarjonnut "makaronilaatikkoa", jossa makaronit on korvattu kesäkurpitsakuutioilla. Eivät hoksanneet mitään ongelmaa, kunhan kurpitsan kuoret oli kuorittu pois 😂. Vähän ketsuppia päälle ja täydestä on aina mennyt! Munamaito saa vain olla tavallista "tymäkämpää", eli 1 muna per dl maitoa. Paistoksen kannattaa antaa tekeytyä hiukan aikaa sen jälkeen, kun sen uunista nostaa pois.
Alla joitain esimerkkejä kesäkurpitsaruoista, joita itse harrastan. Reseptit löytyvät blogin reseptipankista, eli täältä.
Nyt keittiössäni on tuloillaan iki-ihanaa kesäkurpitsa-tillikeittoa.
Kesäkurpitsasta on moneksi!
Kesäkurpitsatagliatellet katkarapu-sinihomejuustokastikkeella |
Kesäkurpitsarullat tomaattikastikkeessa |
![]() |
Porkkana-kesäkurpitsamuffinit |
![]() |
Kesäkurpitsa-parmesaanikeitto |
![]() |
Vähän fiinimpää, eli kampasimpukoita ja vihreää parsaa voi-sinappikastikkeessa tarjottuna kesäkurpitsa-rakuunasouffléen kanssa |
Kesäkurpitsaranskalaiset, kilpailussa kunniamaininnan saanut resepti |
![]() |
Kesäkurpitsarullavuoka |
![]() |
Kesäkurpitsa-tillikeitto |
![]() |
Juustoinen kesäkurpitsakeitto |
Rakastan kesäkurpitsaa. Mun ehdoton lemppari on sitruuna-kesäkurpitsa risotto, voisin elää sillä.
VastaaPoistaKesäkurpitsa kyllä taipuu moneen, niin suolaiseen kuin makeaan. Joskus kiireessä laitan myös sellaisia "torneja" (sentin poikkisiivut munakoisoa, kesäkurpitsaa ja pihvitomaattia pinottuna uunipellille, väleihin juustoa ja mausteita ja sitten uuniin). Helppoa!
PoistaTämä resepti oli unohtua:
Kesäkurpitsaletut
8 kpl lettuja
Valmistusaika noin 30 min
2 kananmunaa
3 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
7 dl (noin 350 g) raastettua kesäkurpitsaa
noin 2 rkl voita paistamiseen
noin 2 rkl öljyä paistamiseen
Riko kulhoon kananmunat, lisää joukkoon maito, vehnäjauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi.
Raasta kesäkurpitsa ja sekoita taikinan joukkoon. Anna tekeytyä 5–10 min.
Kuumenna paistinpannussa hiukan voita sekä öljyä ja paista taikina keskilämmöllä letuiksi noin ¾ dl erissä. Käytä kahta paistinpannua, niin letut on nopeammin paistettu.
Tarjoa letut esim. puolukoiden, hillon tai lämminsavulohen ja fetamurskan kanssa.