keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Vähän sitä sun tätä - ja lisää Sveitsistä

Ihan ensiksi pitää mainita, että MakeUpShopissa on viikonlopputarjous -20% kaikista Milanin meikeistä. Jos nyt asustaisin Suomessa, niin hiukan voisi kutkutella ostaa jotakin. Käykääpä vilkaisemassa! Bonyswaylta saa 5% bonuksen tilauksesta.


Täällä Baselissakin on alkanut olla jo hiukan kylmempi sää. Varsinkin, kun Rein-joen vaikutus on aika iso ja ilma on kosteaa, pienikun kylmyys tuntuu luihin ja ytimiin. Tosin sitten aurinkoisina päivinä voi vielä kulkea paljain kintuin ja istua ulkosalla.

Mitä tulee ilman kylmenemiseen, niin ilman kosteudesta huolimatta iho tuntuu kuivalta. Varsinkin päänahka kutisee, ja vaikka se ei hilsehtisikään, piti jo ottaa järeämpi ase käyttöön. Yllämainittua Ducrayn sinkkiliuosta saa Suomenkin apteekeista, ja suosittelen lämpimästi. Ei tahmaa tukkaa, ja tätä on nyt käytetty päänahkaan jo muutamaan otteeseen, on aika riittoisaa.

*****
Syysmessut jatkuvat täällä edelleen, ja olen käynyt iltaisin tuossa yliopiston ympärillä olevalla messualueella syömässä milloin mistäkin kojusta mitäkin. Saatavilla on siis vaikka mitä! Nyt söin raclettea, jonne oli suuri tunku ja jonotus. 

Viikonlopun aikana oli messukojujen jatkoksi tullut yhden kadun mitallinen kaikenlaisia kuppi- ja kippokojuja, ja kävin eilen siellä ihastelemassa keramiikkaa. Hoksasin samalla reissulla tarvitsevani kahvimukin työpaikalle - pahvisesta mukista kun kahvikaan ei oikein maistu kunnolla. Kas kummaa, kun yhdestä kojusta löytyi eri maiden lipuilla koristeltuja mukeja. Myös Suomen lippu!

Pohjassa luki englanniksi ja suomeksi, että hankien valkoinen väri, ja taivaan ja järvien sininen ovat Suomen lipun värit. Samaten oli mainittu Suomen itsenäistymisvuosi ja todettu, että lipun ristimalli on "tyypillinen skandinaavinen". Tähän voisin ihan huomauttaa, että Suomi ei kuulu Skandinaviaan (sana Skandinavia viittaa Ruotsin eteläisimpään kolkkaan, eli Skåneen, ja käytännössä Skandinavia on Ruotsin ja Norjan muodostama niemi). Jos sisällytetään Suomi, pitää puhua Fennoskandiasta, ja jos taas puhutaan kaikista Pohjoismaista, käytetään siis nimeä Pohjoismaat (the Nordic Countries).

Hieman väärä sinisävy, mutta mukissa on kuitenkin yritystä!
Kävin tänään kaupasta töistä tullessa ja eräs nuorimies oli näköjään kehittänyt roskattomuuden ihan huippuunsa. Olen muutenkin huomannut, että kauppareissuilla useimmilla on oma kassinsa mukana tavaroiden kotiinkantamista varten. Ihan hyvä juttu, jolle minäkin alan oppia tässä "roskaneuroosissani" ;)

Tämä nuorimies oli latonut ostoskorinsa pohjalle sipulit, porkkanat, perunat ja herkkutatit sellaisenaan, ja seurasin uteliaana, miten niiden kanssa kassalla käy. Noniin, hän olikin liimaillut itsepalveluvaa'an laput hihaansa, ja ostoksia ei siis laitettu hihnalle, mutta ne skannattiin hihasta ja hän pakkasi tavarat kassalla korista omaan kassiinsa. Nerokasta!

Tänään on taas roskapussin vienti ulos nököttämään ulko-oven viereen. Tulipa taas eilen tämä roskienkeruutsydeemi puheeksi saksasta tänne muuttaneen kollegan kanssa, ja hän tokaisi, että "saat olla onnellinen, jos teillä kerätään roskat kaksi kertaa viikossa". Olin yhtenä kysymysmerkkinä. Tähän hän selitti, että se ei ole joka kantonissa niin itsestäänselvä asia, esimerkiksi Basel- Landschaftissa (voisiko tämän kääntää Baselin maakunta) ne kerätään vain kerran viikossa.

No, lopetan rutinan ja ihmettelyn ja olen onnellinen, että täällä Basel-Stadtissa ne kerätään sentään kaksi kertaa. Sen me kaiketi sitten täällä maksamme himpun verran korkeampina veroina?

6 kommenttia:

  1. Suomestakin saa vihanneksille kestopusseja. Ne on loistavia vähän läpinäkyviä pussukoita, jossa on oma paikkansa punnituslapuille. Ainoa ongelma on vain, että niitä ei meinaa muistaa ottaa mukaan kauppaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, niin saa! Ongelma on tosiaan siinä, että muistaa ottaa ne mukaan kauppaan!

      Poista
  2. Suomen lipun virallinen sininen on itse asiassa muutettu tummemmaksi vuosia sitten ja se on yllättävänkin tumma. Lipussa se näyttää paljon vaaleammalta, koska lippu on niin ohutta kangasta.

    Oletko sattunut kokeilemaan Lushin uudentyyppistä Soak and Floatia? Se on aika päänahkaystävällistä, mutta tosi hellävaraista on Lullaby, joka on tarkoitettu lapsille. Mun mielestä se pesee juuri sopivan hyvin, mutta ennen kaikkea se antaa tosi hyvä nostetta hiuksille. Eikä kutita tai kiristä päänahkaa.

    Tosi hupaisaa seurattavaa tuo Sveitsin roskishomma :) Tajuaa kuinka kätsyä on kun voi vaan viedä roskat omaan lootaansa töihin lähtiessä, vaikka välillä ei niin huvittaisikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, tuota väriasiaa en tiennytkään, luulin, että se on aina ollut tietty Pantonen sävy.

      Noita mainitsemiasi Lushin tuotteita en ole kokeillut, nyt ostin kyllä Seanikin ja sen hunajalta tuoksuvan, mikä sen nimi nyt olikaan. Sitä ennen käytin monta vuotta sitä nyt jo lopetettua valkoista shampoopalaa, jossa oli hiukan kimalletta mukana, en taaskaan muista nimeä.

      Kuiva päänahka helpottui Herbinan tuotteilla, kun salilla kävin, kumma kyllä! Nyt ei kai niitäkään enää saa, ja päänahka kutisee kuivuuttaan.

      Poista
  3. Vanha Suomen lipun Pantone-sävy oli 286 ja nykyinen 294 eli tuo kuppi näyttää kuvassa olevan itse asiassa aika oikein :)

    Seanik on ihana! Mutta talvella käytän sitä vaan tarvittaessa tehopesuun, muuten tulee kyllä äitiä ikävä kun päänahkaa kiristää. Se vanha Ultimate Shine oli tosi ihana ja mä luulen, että sitä korvaamaan tehtiin Montalbano, jolla saa hämmästyttävän kiillon hiuksiin, jopa paremman ja hohtavamman kuin vanhalla. Mun päänahkakin tykkää siitä. Yksi ehdottomista suosikeistani, mutta talvella käytän sitä vain ehkä joka toisessa tai kolmannessa pesussa. Yhtenä herkkuna vielä Jason and the Argan Oil -palashampoo, joka on myös hyvä, mutta se pannahinen hajoaa tosi helposti. Yleensäkin nämä uudet shampoopalat on tehty todella fiksusti, hiukan vähemmän pesutehoa ja enemmän hellävaraisuutta. Mun päänuppi on ottanut monet niistä ilolla vastaan ja auttanut vähentämään pulloshampoiden käytön ihan minimiin.

    Herbinaa saa edelleen, hiukan on fasadia uusittu, mutta tuotteissa ei ole moittimista edelleenkään. Nämä: http://www.herbina.fi/tuotteet/tuotehaku?category=2 on mun mielestä jotakuinkin samaa tavaraa kuin vanha Marja Spa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä visiteerata taas Lushissa. Joo ja se mun ex-shampoopalani oli todellakin tuo Ultimate Shine, kiitos muikkarista! Montalbano toi mieleen sen TV-sarjan, joten en edes harkinnut ostamista, mutta jos se tosiaan on parempi - niin mikä ettei!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!