Parsakausi pyörähti Saksassa käyntiin ja niitä nyt sitten saa miltei joka kadunkulman kojuista aina juhannukseen saakka.
Tosin nyt olen Suomessa ja laitettiin eilen vihreitä parsoja uunissa. Tämä ohje on ollut täällä ennenkin, eikä parsojen laitto tästä enää helppone.
Siis parsoista napsautetaan puumainen osa poikki ja tyveä kuoritaan tarpeen mukaan. Sitten parsat kiedotaan ohuisiin parmankinkkusiivuihin ja ne ladotaan uunipellille leivinpaperin päälle paistumaan.
Nämä parsat olivat niin ohuita, että niitä on useampi yhdessä nyytissä. |
Parsanyyttien päälle pirskotellaan hyvää oliiviöljyä ja rouhaistaan hiukan mustapippuria. Paisto uunin keskitasossa n. 180-200 C, kunnes parsat ovat sopivan kypsiä veitsenkärjellä kokeillen.
Nam! Parsat tulivat sopivasti pääsiäisherkkupöytään:parsaa, lohta, lammasta ja suklaata. Saat nauttia auringonpaisteesta ja lämmöstä. Meillä täällä parsanviljelyseudulla on parhaillaan 9° ja pilvipoutaa, mutta parsoja ei palella kaksinkertaisen folion alla. Islannin kylmä matalapaine koukkaa Atlantin ja Brittein saarten kautta Alpeille asti. Euroopan sää on joskus oikukas. Pääsiäissunnuntaiksi päästään jo 20 asteeseen. Ei ole t-paitailmat, ja pelargonit ja kesäkukat saavat pysyä lämpimässä.Orvokit kestävät pakkasta. Jäätelökauppojen tuolit kävelykaduilla odottavat turhaan asiakkaita. Hyvää pääsiäistä!
VastaaPoistaKiitos, kuin myös sinne hyvää pääsiäistä! Täällä Turussa on aurinkoinen ilma ja lämpötila hipoo pariakymppiä, tosin huomisesta alkaen on viileämpää, valitettavasti.
PoistaRakastan parsaa. Ekat parsa-pekonipastat tehty.Seuraavaksi kokeiluun feta-parsapasta. :D Valkoinen parsa maistuu esim. lohen kanssa.
VastaaPoistaPitääpä kokeilla lohen kanssa. Mutta eikö feta voimakkaana juustona "kävele" miedon parsan yli? Millaista lohta käytät valkoisen parsan kanssa? Kylmäsavulohi lienee aika voimakasta?
Poista