keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Ricottapannukakut

Tässä lähellä on The Bath Pub (26 Bath Avenue), jossa on sunnuntain brunssi tarjolla aina klo 16 saakka iltapäivällä ja brunssilistakin näyttää mukavalta. Olin yllättynyt viime sunnuntaina siellä tarjottavista ricottapannukakuista, joiden rapea pinta ja mehukas sisus täydentyi taivaalliseksi makukokonaisuudeksi tuoreiden marjojen ja lämpimän vaahterasiirapin kanssa. Ruokalistan mukaan annoksessa piti olla vielä kreikkalaista jogurttia, mutta se oli jostakin syystä jäänyt pois, mutta eipä sitä välttämättä kaivannutkaan. Nämä pannukakut olivat vastapaistettuina mitä parhaimman makuisia.





Ricottapannukakut

vajaa 2 1/2 dl ricottajuustoa
saman verran vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
vajaa 1 dl kermamaitoa
2 isoa munaa valkuainen ja keltuainen tarkkaan eroteltuina
1 tl vaniljasokeria


Paistamiseen voita.

Jos ricotta on kovin löysää, valuta se vaikka kahvinsuodattimessa noin puolisen tuntia ennen valmistusta. Jos ricotta on kuivempaa ja kiinteää, menee se sellaisenaan.

Yhdistä kuivat aineet paitsi suola toisessa, ja maito, ricotta, munankeltuaiset toisessa kulhossa vatkaten ne sileäksi seokseksi. Yhdistä nämä seokset toisiinsa tasaiseksi massaksi. Älä vatkaa.

Laita munanvalkuaiset ja suola puhtaaseen, kuivaan kulhoon ja vatkaa ne kiinteäksi vaahdoksi (tämä sujuu parhaiten sähkövatkaimella). Kääntele valkuaisvaahto muihin aineisiin varovasti, älä vatkaa.

Paista voilla voidellulla pannulla kullanruskeiksi noin puolen sentin paksuisia pikkulettuja, jotka tarjoat heti marjojen, hillon, kermavaahdon ja/tai vaahterasiirapin kera kuumana.

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ovat kyllä hyviä, ja rakenne kuohkeampi kuin tavallisilla amerikkalaisilla pannukakuilla!

      Poista
  2. Ahaa, näin paljon vatkaamista. Eipä ihme että olivat kuohkeita. Pitää joskus kokeilla kun sattuu olemaan sillä päällä että viitsii vatkailla 😀 - Eeva E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siinä mun mielestäni mikään iso homma ole, äkkiähän se sähkövatkaimella tulee valmiiksi. Miksei käsinkin. Paistamisessa siinä on enemmän hommaa, mun mielestäni.

      Poista
  3. Minusta taas paistaminen sujuu ihan itsestään mutta tiskin määrä aina ärsyttää, tuossa tulee kaksi kulhoa tiskattavaksi. Välillä tuntuu viikonloppuisin ettei ehdi muuta kuin täyttää ja tyhjentää tiskikonetta. EE

    VastaaPoista
  4. .. mutta tämä liittyy varmaaan vaan siihen että olen pitkän aikaa ollut tosi kyllästynyt ruuanlaittoon. Ennen nautin siitä, nyt vaan harmittaa kun mieluummin senkin ajan tekisi jotain muuta. Toivottavasti into joskus vielä palaa. EE

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!