maanantai 19. elokuuta 2024

Joskus menee viisaskin vipuun

Muistan jonkin ammoisen Roomanreissun, jossa juttelin paikallisten kanssa. Nämä olivat vahvasti sitä mieltä, että kaikki suomalaiset ovat blondeja.

Minä yritin väittää vastaan kertoen, että suurin osa suomalaisista omaa maantien väriset hiukset. Mutta sitten tajusinkin, että italialaisesta näkövinkkelistä maantienvärinen tukka on blondi. Mitäpä siitä sitten enää jankkaamaan, näin eri tavalla ihmiset näkevät hiusten värin.

Sama pätee ihon sävyyn. Mikä Suomessa luokitellaan vaaleaksi, saattaa muualla olla jotakin aivan muuta. Tai vaaleaksi luokiteltu ihon väri esimerkiksi täällä Keski-Euroopassa onkin jotakin muuta kuin suomalainen kalvakkuus.

Tästä päästäänkin asiaan...



Facebookissa Meroda Cosmetics mainosti väriä muuttavaa meikkivoidettaan. Alennuksetkin olivat hyviä, joten sorruin tilaamaan vaaleasta medium -ihonsävylle sopivasta meikkivoiteesta matkakoon.

Jotenkin kuvittelin, että tämä olisi saman tapainen kuin jotkut korealaiset väriä muuttavat voiteet. 

Voide saapui suurinpiirtein seuraavana päivänä, ja se oli pakattu kauniiseen, huurrelasiseen pumppupulloon.



Hyvältä näyttää vielä tässä vaiheessa, mutta...


Iholla se oksidoituu aika reippaasti ja on kyllä auttamatta liian tumma.


Tässä vielä kuvaa ranteen sisäpuolelta. Hassua myös, että se oksidoituu tuossakin läntissä vain osittain. Kasvoilla tuollainen kirjavuus voi näyttää hassulta. Yritin kyllä ravistaa pulloa ennen testailua.

Hmmm. Lähetin kuvat ko. firmalle ja sain kyllä rahani takaisin. Muutenhan se olisi ollut kyllä hyvä ja peittävä meikkivoide, jättää mattapinnankin ja siinä on spf15.

Olen hiukan ihmeissäni, sillä en nyt sentään ole ihan kalkkilaivan kapteeni ihoni sävyltä, tai ainakaan en joudu ostamaan valikoiman vaaleinta sävyä koskaan.

*****
Jokaista vaateostostani en tänne postaa, mutta nyt löysin niin kivan ja klassisen mekon, että pakko jakaa kuva teidänkin kanssanne. Mekko on musteensininen, brändi Paradi ja Zalandossa hinta oli 139,99 euroa.

Kuvakaappaus: zalando.de

Nyt pitäisi löytää joku jakku tuohon. Tilasin samasta paikasta Nextin pitkän ribatun, musteensinisen villatakin, jossa on mm. pellavaa, mutta sen palautan, sillä tähän mekkoon se on liian rento. jatkan siis etsintää.
Kuvakaappaus: douglas.de

Sitten viimeisin laukkuhinku: Douglasin nettikaupasta on tullut varsinainen sekatavaramyymälä, ja näköjään myyvät Parfumdreamsinkin valikoimaa. Nyt bongasin sieltä tämän Coccinellen nahkalaukun, joka miellyttää silmääni. Hinta 379,99 euroa. 

Tosin nykyään olen enemmän olkalaukkujen ystävä, joten en kyllä osaa sanoa, paljonko tällä veskalla löytyisi käyttöä.

Silti kuolaan sen perään. Tosin laukkuja en kyllä tarvitsisi enää yhtään, kaikkia omistamiani ei tule nytkään käytettyä.

2 kommenttia:

  1. "Maantien värinen" voi olla myös punertava niin kuin hiekkakivi ja hiekka täällä Pfalzissa ja Pfalzin metsässä eli vuorilla. Suomalaiset "maantien väriset hiukset" ovat blondeja ja kauniita. Suomalaiset ovat kai kyllästyneet niihin, koska niin monella on sitä väriä. Itselläni on harvinainen tuhkanvaalea tukka.
    Roomalaisilla on mustat tukat ja kaikki muu on blondia. Saksalaiset viranomaiset erottelevat tummanvaaleat (dunkelblond) ja vaaleanvaaleat (hellblond). Tummanvaaleaa suomalaiset kutsuisivat mustaksi. Ruskeaa tukkaa ei saksalaisilla yleensä ole.Tummanvaalean tukan saa valkaisuaineilla vaaleaksi, mutta mustaa et millään aineella. Suomessa herättää huomiota, kuinka paljon siellä on norsunluun värisiä valkoihoisia. Oma ihoni on lähinnä vaalea oliivi.
    Nätin mustan leningin ostit. Jospa Belgian puolelta löytyisi kivijalkaliikkeestä nätti jakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan! Nuo käsitteet hiusten väreistä poikkeavat todella paljon suomalaisesta, ainakin mitä etelämpään mennään.

      Tuo mekko on syvän tummansininen. Jos se olisikin musta, löytyisi vanhoista varastoistani jakkuja vaikka kuinka monta, mutta sinisiä ei taida olla yhtään. Ihana mekko tuo on, ja klassinen malli.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!