torstai 22. elokuuta 2024

Sekalaisia ihmettelynaiheita + 30% alekoodi

Täällä Saksassakin hintojen nousun huomaa. Hyvänä esimerkkinä tämä Balean misellivesi, jonka vielä n. vuosi sitten sai n. 1,50 euron hintaan. Nyt tällainen 0,4 litran iso pullo maksaa 1,95 euroa.

Vaan ei se silti ole neljästä desilitrasta ihan toimivaa ainetta mikään kallis hinta.

Paljonko maksaa edullisin markkinoilla oleva misellivesi Suomessa? Per desilitra, jos tämä on nyt alle 0,50 euroa per dl?

Myös kaupungin kattava bussilippu on täällä oloni aikana noussut n. 72 eurosta / kk n. 92 euroon. Toisaalta, miksi ostaa seutulippu, joka käy vain tämän kaupungin busseihin, jos koko maan ja melkein kaiken julkisen liikenteen kattava Deutschlandticket maksaa vain 49 euroa / kk? Tosin senkin hinta oli vain vaivaiset 9 euroa / kk aiempina vuosina. Mutta on se silti edullinen!

Sitten toinen ihmettelynaihe: seurasin erästä nettikeskustelua koskien hiusravinteita. Siellä monet uskoivat, että esim. kuukauden kuuri vahvistaa pitkiä hiuksia.

Hiushan on kuollutta ainetta, ei sinne latvoihin saa verenkierron mukana mitään hiuksia vahvistavaa, suun kautta syötävää lisäravinnetta sitten mitenkään.

Hius kasvaa kuukaudessa keskimäärin 0,5-1 cm, harvoin liki 2 cm. Ne lisäravinteet saattavat siis vaikuttaa (jos ylipäätään vaikuttavat) vain siihen kasvuun, jonka aikana noita lisäravinteita on syöty. Koko pituuksiin siis ne eivät vaikuta, ellei noita lisäravinteita ole syöty koko hiuksen kasvun ajan. Yksittäinen hius kasvaa keskimäärin 2-6 vuotta.

Kummallisia uskomuksia siis liikkuu tässäkin suhteessa maailmalla!

Ihmettelen myös, kuinka nopeasti noihin +30 C -helteisiin tottuu. Täällä on nyt +25 C, ja minulla on parvekkeen ovi auki. Ilma tuntuu jopa viileältä, kaivelen tässä villatakkia ylleni.

Tuli ihan mieleen eräs egyptiläinen vaihto-oppilas ammoisilta ajoilta. Hän kun värjötteli paksussa toppatakissa Suomessa keskellä helteistä heinäkuuta 😂.

Vielä yksi vinkki tälle päivälle: Tallinkin nettikaupassa on tänään kaikista tuotteista -30 % koodilla FLASH. Tilasin Suomen-osoitteeseen K18 hiustenhoitoainetta ja Erborianin tuotteita, mm. uuden CC-voiteen, kun se on nii-in erinomainen!

4 kommenttia:

  1. samaa olen ihmetellyt noiden hiusravinteiden osalta. Kynsiä varten olen kyllä joskus muutaman kuukauden biotiinikuuria syönyt. Mutta toki tiedostanut, että se mahdollisesti hyödyttää vasta sitä uutta kasvavaa kynttä. Eipä se juuri vaikuttanut mitenkään. Nopeasti nuo kasvavat joka tapauksessa. Olen yrittänyt saada kynteni vahvemmiksi, kun ne ovat semmoiset ohuet ja repeilevät liuskottuen. Öljyäminen yms. on hiukan auttanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kynsiin vaikuttavat niin monet ulkoiset tekijät aina lämmönvaihteluista lähtien. Kotitöissä pitäisi aina pitää kumihanskoja, sillä pesuaineet sun muut haurastavat kynsiä.

      Yksi, mitä harva ajattelee hiusten ja kynsien kasvun suhteen on veren hemoglobiiniarvo. Jos se on turhan alhainen, eivät kynnet eikä hiukset kasva kunnolla.

      Minä olen joutunut tämän sairauteni takia syömään jo monta vuotta kalsiumia ja D-vitamiinia päivittäin, ja vaikka kynsissä (tai hiusten keratiinissa) ei kalsiumia olekaan kuin nimeksi, kynnet kasvavat niin lujina, että niiden leikkaaminen vie aina puoli päivää, ja vaatii kunnon välineet (en kyllä tosiaankaan keksi mitään muuta syytä tuolle kynsien muuttumiselle kuin tuon kalsiumin). Ärsyttävää jo edes ajatella ryhtymistä kyseiseen urakkaan, joka olisi taas tänä viikonloppuna edessä.

      Poista
  2. Olen jopa ostanut siivoushanskat ja jättänyt ne keskelle keittokomeroa muistuttamaan, että kun siivoat, niin käytä näitä! Uimahallin vesi altaassa ei varmaan ole hyväksi kynsille. Hg on hyvä tai normaali, samoin kalsiumia syönyt useamman vuoden, sillä en saa sitä riittävästi ravinnosta. Myös D-vitamiinia menee. Olen ajatellut, että tuo veden kanssa lotraaminen on se yksi iso osatekijä tällä hetkellä. Että kuivuuttaan repeilevät. Jatkuvasti on kynsiöljy tässä tietokoneen ääressä, että sitä tulisi käytettyä riittävästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisin, että uimahallin vesi ei ole kovinkaan hyvä kynsille.

      Olen itse funtsinut, että siivoushanskojen käyttö varmaan vaatii tottumusta. En tosin osaa käyttää normaalistikaan yhtään mitään hanskoja, edes pakkasilla. Jotenkin ne tuntuvat vaan niin epämukavilta.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!