lauantai 30. huhtikuuta 2011

Katen ja Williamin häät ja tyylistä (tai tyylittömyydestä)

Vaikken periaatteessa juurikaan jaksa TV:tä töllöttää, koska se on minusta suurimmaksi osaksi aivotonta puuhaa, piti kuitenkin toisella silmällä seurata kuninkaallisia häitä tänään. Jälkeenpäin silmäsin suomalaisten nettilehtien uutisointia aiheesta, ja siellä vilisi asiavirheitä, niinkuin suomalaisilla selostajillakin.

Silmiinpistävää oli jotenkin häiden kylmä ilmapiiri. Saattoi se johtua tietty häiden koostakin, mutta esim. Ruotsin ja Tanskan kruununperillisten häiden televisioinneista huokui ihan toisenlainen fiilis. Varmaankaan en ole ainoa ihmettelijä.

Toinen seikka, mikä ihmetytti oli naisten tyyli. Olen tosin aina huomannut, että Briteissä joko ollaan todella tyylikkäitä tai sitten ei. Nyt näytti enemmänkin, että ei. Noita töyhtöhattuja, tai mitä lievät hiuskoruja, olen pitänyt jokseenkin kummallisina. Niitä näkyi jo liki 10 vuotta sitten kollegani hautajaisissa siellä. Eikä riitä, että ne ovat oudon näköisiä, ne vielä kaiken lisäksi keikkuvat oudosti ohimolla tai otsalla painovoimaa uhmaten.

Eniten ihmettelin naisten kampauksia. Jossain nettilehdessä oli kommentoitukin, että eivätkö Britit osaa tehdä nutturoita. Prinssi Andrew'n tyttärillä oli hiukset sitaistu taakse kiinni hyvin arkisella tavalla, ja päässä keikkui melko ihmeelliset hökötykset kummallakin. Beatricella oli myös aika hurja meikki, suttuiset ja paksut silmienrajaukset. Victoria Beckhamkin oli sortunut poninhäntään ja laittanut pienen pilklerihatun keikumaan otsalleen. Mekkona oli ilmeisestikin tumma pussilakana, johon oli tehty pääntie. Tosin hän on raskaana, joten kaapumainen vaate oli tarpeen.

Noh, ne häät on nyt sitten nähty. Kaikkea hyvää tuoreelle parille, pitkä harkinta-aika ehkä indikoi sitä, että tämä liitto kestää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!