keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Moni kakku päältä kaunis...

Tästä siis piti tulla herkullinen Charlotte Russe. Mutta siitä tuli vain herkullinen, ulkonäkö ei ole maailman paras. Tässä kuitenkin ohje teillekin. Tämä ihana jälkkäri on gluteeniton!


Kääretorttu

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
pari dl marjaisaa hilloa täyttämiseen

Ota ainekset huoneenlämpöön ajoissa. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe hyvin. Laita uuni 225 C ja levitä pellille leivinpaperi.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi siihen käännellen varovasti jauhoseos. Levitä taikina leivinpaperille ja paista uunin keskitasossa n. 8-10 min. Anna torttupohjan jäähtyä ja levitä sille hillo, rullaa pohja ja anna hiukan vetäytyä.

Leikkaa torttu noin cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja vuoraa viipaleilla kulho (tässä käytetty kupumaista). Voit laittaa eristykseksi keittiökelmua, jos haluat.

Kermahyytelö täytteeksi

Tässä teelmyksessä laitettu kolme erilaista kerrosta, vaniljalla, mansikalla ja kaakaolla. Käytä 1 liivatelehti per 1 dl kermaa. Vatkaa kerma vaahdoksi, jaa kolmeen osaan ja mausta + sekoita mukaan liotetut ja liuotetut liivatelehdet. Kaada täytteeksi kerroksittain.


Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!