sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Syyllistä etsimässä

Minulla on jo jonkin aikaa ollut epätavallisen suurihuokosinen iho, ja sitä olen ihmetellyt kovastikin, koska ihonhoitorutiinejani en ole juurikaan muuttanut. Yksi asia, joka on muuttunut, on Lumenen puuterien käyttö.



Olen kovastikin tykännyt tuosta Lumenen CC-puuterista, ja se onkin kulunut lähes loppuun lyhyessä ajassa. Touch of Radiance -meikkipuuterin hankin aikalailla hiljakkoin, mutta siitä en pidä ollenkaan, se ei peitä kunnolla ja paakkuuntuu naamalla.

Vilkaisin sitten INCI-listoja, eipä ihme, että huokoset tukkeutuvat, koska tuossa CC-puuterissa on talkki ensimmäisenä ainesosana. Minun naamani ei ole ikinä talkista tykännyt.

CC-puuteri:

TALC, POLYETHYLENE, NYLON-12, POLYMETHYL METHACRYLATE, ZINC STEARATE, CAPRYLYL METHICONE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, VACCINIUM VITIS-IDAEA (LINGONBERRY) SEED OIL, CAPRYLYL GLYCOL, GLYCERIN, LYCOPODIUM CLAVATUM EXTRACT, 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLHYDROXAMIC ACID, PERFLUOROOCTYL TRIETHOXYSILANE, PEG-8, IMPERATA CYLINDRICA (ROOT) EXTRACT, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, POTASSIUM SORBATE, ASCORBIC ACID, CITRIC ACID, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT  
SAATTAA SISÄLTÄÄ: MICA, (CI 77891) TITANIUM DIOXIDE, (CI 77491, CI 77492, CI 77499) IRON OXIDES


Meikkipuuterin INCI:

POLYETHYLENE, LAUROYL LYSINE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, ZINC STEARATE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER), HIPPOPHAE RHAMNOIDES (SEA BUCKTHORN) OIL, RUBUS CHAMAEMORUS (CLOUDBERRY) SEED OIL , CAPRYLYL GLYCOL, PERFLUOROOCTYL TRIETHOXYSILANE, 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLHYDROXAMIC ACID, GLYCERIN, PEG-8, ALUMINUM HYDROXIDE, MAGNESIUM STEARATE, TOCOPHEROL , ALUMINUM CHLORIDE, ASCORBYL PALMITATE, ASCORBIC ACID, CITRIC ACID, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT
SAATTAA SISÄLTÄÄ: MICA, (CI 77891) TITANIUM DIOXIDE, (CI 77492) IRON OXIDES, (CI 77491) IRON OXIDES, (CI 77499) IRON OXIDES


Yllä puuterit kämmenselällä samassa järjestyksessä kuin purkit ylempänä. CC-puuteri uppoaa ihoon talkista huolimatta, kun taas meikkipuuteri jää jauhomaisesti kasaksi. Tuosta meikkipuuterista en pidä sitten yhtään, ja se tuleekin kuulemma poistumaan valikoimista.

INCI-listan mukaan siinä tosin on hyviäkin aineita, mutta se ei tätä puuteria mitenkään pelasta. 

Hetken aikaa mietin, josko hankkisin Lumenen uudemman Longwear Blur -puuterin, mutta siinäkin on ongelma; se nimittäin sisältää myös talkkia!

TALC, POLYETHYLENE, BORON NITRIDE, ZINC OXIDE, TITANIUM DIOXIDE (NANO), METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, ZINC STEARATE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE (OCTINOXATE), CAPRYLYL METHICONE,  OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, PHENYL TRIMETHICONE, RUBUS CHAMAEMORUS (CLOUDBERRY) SEED OIL, CAPRYLYL GLYCOL, HYDROGEN DIMETHICONE, METHICONE, ALUMINA, LAUROYL LYSINE, 1,2-HEXANEDIOL, PERFLUOROOCTYL TRIETHOXYSILANE, CAPRYLHYDROXAMIC ACID, GLYCERIN, ALUMINUM HYDROXIDE, HIPPOPHAE RHAMNOIDES (SEA BUCKTHORN) OIL, ALUMINUM CHLORIDE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT
SAATTAA SISÄLTÄÄ: MICA , CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499

Sen ajatuksen saan siis haudata heti kättelyssä. hulluinta tässä on se, että olen iät ja ajat käyttänyt kalliinpuoleista La Prairien Cellular Treatment Foundationia, joka on puuterimuodossa, ja jossa on myös talkkipohja. Tätä en tosin ole käyttänyt ihan joka päivä, kuten tuota Lumenen CC-puuteria. Tämä vain siitä syystä, etten ihan joka kuukausi halua investoida uutta puuteria, en ainakaan tältä merkiltä. 

Onko langoilla muita talkista iho-oireita saavia?

2 kommenttia:

  1. Kummatkin noista sopivat iholle, vaikka joidenkin puutereiden kanssa on ongelma, että laajentuneet ihohuokoset näyttävät vielä isommilta. Noista suosikkini on kuitenkin tuo CC.

    Mukavaa joulua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti sitä samaa :) Mutta mitä nuo talkit siis tekevät pidemmän päälle? Varmaan rechallenge olisi paikallaan, eli "watch this space"! Ihan heti en kuitenkaan rupea siihen, mutta siis lahjomaton (ja sponsoroimaton) raportti seuraa.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!