maanantai 8. tammikuuta 2018

Dr. Botanicals

En ole oikeastaan ihoöljyjen ystävä, sillä ne päätyvät enemmänkin tyynynliinaan kuin kasvojeni ihoon. Tämä ihoöljy kuitenkin oli ihan toista maata. En olisi varmaankaan muuten päätynyt kokeilemaan, ellei se olisi tullut joulukalenteristani.




Tämä merkki, Dr. Botanicals, on entuudestaan outo. Tämä Moroccan Rose Superfood Oil on vegaaninen, ja varmaankin paras ihoöljy, mitä olen kokeillut. Se uppoaa ihoon hyvin, eikä siis tuhri tyynynliinaakaan.

Valmistajan mukaan se sopii kuivasta aina rasvaiselle iholle. Veikkaan kuitenkin, että kuivalle iholle tämä ei ole tarpeeksi, vaan vaatii voidetta sen lisäksi. Arvelisin, että rasvaiselle tai sekaiholle tämä öljy voisi olla sopivin.

Valmistajan sivuilla ei näytä olevan tarkempaa INCI-listaa, mutta aktiiviaineiksi luetellaan C-vitamiini, joka stimuloi kollageenin tuotantoa, A-vitamiini, joka on voimakas antioksidantti ja suojaa vapailta radikaaleilta sekä tasoittaa ihon sävyä ja vähentää ikääntymisen merkkejä sekä manteliöljy, joka pehmentää ja kirkastaa ihoa.

INCI-lista löytyikin sitten pienellä kaivelemisella erään myyjän sivustolta:

Aqua (Water), Butylene Glycol, Almond Oil PEG-8 Esters, Olive Oil PEG-7 Esters, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Bakuchiol, Polylactic Acid, Disodium EDTA, Dehydroacetic Acid, Glycerin, Parfum (Fragrance), Ethylhexylglycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Ascorbyl Glucoside, Charcoal Powder, Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Fruit Oil, Pumice, Isomalt, Benzyl Salicylate, Glucose, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Subtilisin, Hydrolyzed Pearl, Limonene, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Seedcake Extract, Geraniol, Linalool, Citrus Aurantium (Neroli) Flower Oil, Rosa Damascena Flower Oil, Carbomer, Sodium Lactate, Lecithin, Rhododendron Ferrugineum Leaf Cell Culture Extract, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Polysorbate 20, Sodium Benzoate, Lactic Acid, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, CI 17200 (Red 33)

Mielenkiintoisia ainesosia... E-vitamiinin, glyseriinin, aloen, tyrninsiemenöljyn, maitohapon, sheavoin, risiiniöljyn kukkaisöljyt ja -uutteet vielä ymmärrän, mutta mitä tekevät hiilipulveri ja hohkakivi tässä valmisteessa??

Hyvin herkät saattavat myös saada bentsyylialkoholista ja tuoksuaineista reaktioita, vaikka öljyn tuoksu ei mikään vahva olekaan.

Onko merkki sinulle tuttu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!