torstai 11. tammikuuta 2018

Suorastaan syötävän hyvä voide

Kun iHerbistä nykyään tilailee jotakin, kannattaa aina katsoa, että ostoskorissa on joku "Shipping saver" -tuote. Olen itse selvinnyt viime aikoina jopa postimaksuitta, kun olen pitänyt tästä huolen.

Hain taannoin iHerbistä jotakin hyvää kosteusvoidetta, joka pelittäisi talvikuivalle iholle. Löysin sitten tämän Nourish Organicin Skin Cool cream-to-oil -voiteen.


Voiteesta öljyksi kuulosti jännältä koostumukselta, ja ajattelin, että silläpä voi sitten hätätilassa poistaa meikitkin. INCI kuulosti aika hyvältä sekin, ja parasta, että se on myös orgaaninen ja 33% ainesosista on reilun kaupan tuotteita. Voide ei myöskään sisällä parabeeneja, ftalaatteja, petrokemian tuotteita, keinotekoisia tuoksuaineita, silikoneja, sulfaatteja, mineraaliöljyjä, synteettisiä värejä, talkkia tai alumiinia.

INCI: Fair trade certified organic butyrospermum parkii (shea) butter, organic helianthus annuus (sunflower) seed oil, organic cocos nucifera (coconut) oil, organic beeswax, organic theobroma cacao (cocoa) seed butter, organic mentha piperita (peppermint) essential oil, organic soy lecithin, organic simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, organic rosa canina (rose hip) seed oil, organic gaultheria procumbens (wintergreen) leaf oil, organic cucurbita pepo (pumpkins) seed oil, tocopherol (vitamin E).


Sheavoin, kaakaovoin, auringonkukka- ja kookosöljyn, mehiläisvahan, jojoba- ja ruusunsiemenöljyn kanssa mennään ja tuoksuaineina toimivat eteeriset öljyt. Voide sisältää myos E-vitamiinia.

Tuoksu onkin aika voimakas, mutta häipyy pian, kuten eteerisille öljyille käy. Tuoksu tosin jää vienossa muododds pidempään, enkä sitä pidä ollenkaan pahana. Raikas minttu ja lamosalali (wintergreen, nykyisin Suomessakin joulukukkaistutuksissa käytetty "joulupuolukka") tarjoavat kaakaon tuoksuun sopivan täydennyksen. Kuin herkullista minttusuklaata!

Lamosalali, eli joulupuolukka, jonka lehdistä ja marjoista saadaan mintunmakuista ainetta, jolla maustetaan esimerkiksi hammastahnoja ja purukumeja.

Itse voide on aika tymäkkää tavaraa ja jos se pääsee hiukan jäähtymään, sitä on jopa vaikea saada tuubista ulos. Iholle päästyään se kuitenkin sulaa sille ihanan öljymäiseksi kerrokseksi joka imeytyykin aika hyvin.


Kasvoilla tätä ei kannata ainakaan herkkäsilmäisen laittaa kovin lähelle silmiä, sillä eteeriset öljyt saattavat saada silmät vuotamaan. Muuten se kyllä pehmentää ihoa hyvin ja minttu viilentää ja virkistää mukavasti.

Oikein kiva ja riittoisa ostos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!