maanantai 4. maaliskuuta 2019

Nuxe "hunajaunelma"

Sai sitä sentään jotakin Sveitsistäkin edullisesti. Otto's - ketjulla oli todella usein Nuxen tuotteet tarjouksessa, jopa ihan muutamalla frangilla. Sieltä ostin tämän Nuxe Face Cleansing and Make-up Removing Gel -pulloni. Tarkastellaanpa hiukan tätä putsaria.



Pullo alkaa olla lopuillaan, ja voin sanoa, että olen tykännyt tästä. Geelimäistä, saippuatonta puhdistusta herkälle ja kuivalle iholle. Geeliä levitetään kasvoille ja se vaahdotetaan iholla kevyesti ja huuhdellaan pois. Meikkikin poistuu tehokkaasti.


Geelissä on - kuten nimi suomennettuna sanookin, hunajaunelma  - hunajaa ja auringonkukkaöljyä. Katsotaanpa INCI-listaa hiukan:

AQUA/WATER, GLYCERIN, SODIUM LAUROYL SARCOSINATE, MEL/HONEY, SUNFLOWER SEED OIL PEG-8 ESTERS, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, SODIUM COCOAMPHOACETATE, PARFUM/FRAGRANCE, PHENOXYETHANOL, GLUCONOLACTONE, LAURYL GLUCOSIDE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, SODIUM HYDROXIDE, CARAMEL, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, SODIUM LAURYL GLUCOSE CARBOXYLATE, ALLANTOIN, SODIUM BENZOATE, TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE, 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, CITRIC ACID, CALCIUM GLUCONATE, TROPOLONE, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, TOCOPHEROL [N2005/A].

Kärkipäässä on hunajan ja auringonkukkaöljyn lisäksi glyseriiniä, glukonolaktonia (hyvin hellävarainen, kuoriva AHA) ja pienenä kuriositeettina huomaan siellä myös sanan "caramel". Tämä karamelli antaa geelille hunajaisen kullanruskean sävyn. Ihoa rauhoittava allantoiini on merkitty listaan puolen välin jälkeen.

Huomattava asia on se, että vaahtoutuvana ainesosana listan kärkipäässä on natriumlauryylisarkosinaatti (matalavaahtoinen pinta-aktiivinen aine eli tensidi), joka ei ole niinkään ihoa ärsyttävä ja herkistävä ainesosa kuin useasti kosmetiikassa käytetty natriumlauryylisulfaatti. Tensidit toimivat apuna puhdistamisessa.


Tuoksua tässä on jonkin verran, kuten ranskalaisessa kosmetiikassa yleensäkin. Eikä ainoastaan hunajan tuoksua. Tuote on parabeeniton pesevät aineet hyviä ja hellävaraisia, enkä näe listassa mitään ihoa kuivattavaa.

Oikein hyvä ostos siis!

1 kommentti:

  1. Kuulostaa miellyttävältä ja kiva kun siinä on tuoksuakin. Pidän hyväntuoksuisista putsareista, koska ne viivähtävät iholla vain hetken ja on mukavaa, jos se hetki on herkullisen tuoksuinen. En ole koskaan huomannut, että pesun pituinen aika ehtisi aiheuttaa minulle mitään ihoreaktioita, vaikka hajuste olisi tymäkämpikin.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!