torstai 8. huhtikuuta 2021

Kynsien kasvatusta ja syöpähässäkkää

Eipä ole tullut muutamaan päivään postailtua mitään, kun on ollut tämän piilevän taudin takia hässäkkää. Siitä lisää myöhemmin.

Kyllästyin muutama viikko sitten näihin katkeileviin ja liuskoittuviin kynsiini. Ennen ne pysyivät hyvinä Nailtiques-lakkojen ansiosta, mutta noiden myyjät ovat (koronan myötä) hävinneet eBaysta tyystin. Siis ne puolalaiset myyjät, joilta niitä sai halvimmalla.

Kun Sokoksella oli tarjouksessa Trindin kynsienvahvistusduo, päätin ostaa sen. Mielessä hiukan väikkyi se Trindin vanha kynnenvahvistaja, jota ilmeisimmin ei saa enää tääällä jonkin sen sisältämän ainesosan takia myydä. Se aina tosin kirveli sormiani kynsien läpi.


Pakkauksessa on kaksi tuotetta, joita pitää käyttää 4-6 viikkoa puhtaille kynsille. Ensin tuota vaaleanpunaista, jonka pitää antaa kuivua pari minuuttia, sitten loppu hierotaan kynsiin ja päälle laitetaan päällyslakka valkoisesta pullosta.


Tämä siis joka ikinen päivä, ja välillä kynnet puhdistetaan asetonittomalla kynsilakanpuhdistusaineella.

Onpa siinä ollut hommaa! Tulos: Kolme kynttä (peukut ja vasen etusormi) ovat kasvaneet kohtuullisesti ja ongelmitta, mutta samaa ei voi mitenkään sanoa muiden sormien kynsistä, jotka ovat todelliset tyngät, pehmeäkyntiset ja erittäin liuskoittuvat. Varsin ovat surkeita näkyjä. Täytyy varmaan jatkaa Nailtiquesin tuotteiden kaivelua jostakin. Varmaan tosin anemiakin heikentää kynsiä.

*****
Niin, tästä päästäänkin tähän syöpäjuttuun. Minullahan on edelleen ne kolme kasvainta selässä, eli "nukkuva myelooma". Nyt se on labrojen mukaan ollut pahenemaan päin viime vuoden joulukuusta lähtien. Kävin juuri jälleen kerran labroissa aamulla, ja viime viikolla oli magneettikuvaus. Ensi viikolla hematologi, ja siellä selviää, joutuuko tästä oikeinkin rankkoihin hoitoihin. tarpeeetonta sanoakaan, että huolestuttaa, ja aika tavalla.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä syövän kanssa. Toivotaan parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämän taudin kanssahan se on vain odottelua. Liian aikaisin sitä ei kannata hoitaa, vaan sitä seuraillan. Sitten kun alkaa tulla elinvaurioita, niin sitten alkavat hoidot.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!