lauantai 24. heinäkuuta 2021

Kuivalle iholle

Vaikka tuntuukin, että esimerkiksi kasvot hikoilevat helteillä, eikä niille siis tarvitse laittaa yöksikään mitään paksumpaa voidetta, on kuitenkin sellaisia ruumiinosia, joiden iho yksinkertaisesti vain kuivuu, oli vuodenaika mikä hyvänsä. Koivet, esimerkiksi. Tai käsivarret. En milloinkaan mene nukkumaan, ellen voitele niitä. En halua rypistyviä polvia tai käsivarsia.

Joskus kuvittelin, että rasva on se, jota tarvitaan, ja monasti puhutaan "kosteuttavista" voiteista, kun tarkoitetaan rasvapitoisia tuotteita. Se ei ole näin, sekin on minulla viime vuosina valjennut. Kuiva iho tarvitsee humektantteja, eli vesipitoisia ja sitä sitovia aineita.


Viime viikolla tarttui apteekista käteen todella paljon hypetetyn CeraVen kosteusvoide - tai itse asiassa kosteusmaito (Moisturising Lotion), joka on tarkoitettu kuivalle ja erittäin kuivalle iholle. Tämä on ihan kiva käsilaukkukoko mukana kuljetettavaksi. Hämmästyin kuitenkin sen erittäin kevyttä koostumusta.

Enpä hämmästele enää. Emulsio toimii erittäin hyvin, ja todellakin kosteuttaa! Kokeiltuani kävin hakemassa apteekista myös ison pumppupullon yläkerran kylppäriin. Aivan loistavaa kosteutusta ja se on myös hajusteeton ja sopii herkälle iholle.

Emulsio sisältää kolmea keramidia ja runsaasti ihoa kosteuttavaa glyseriiniä (tässä muuten kiva pieni artikkeli humektanteista, mukaanlukien glyseriini) ja jonkin verran hyaluronaattia.

Ihan loppukaneettina: Muistan joskus kärsineeni hilseilevästä ihosta teininä ja levitin siihen sitten tuskissani jopa vaseliinia "kosteuttamaan", mutta eihän siitä mihinkään ollut. Iho vaan meni rikki... Nyt onnekseni tiedän paremmin, millä asia pitäisi hoitaa!

PS: Samalla periaatteella mielsetäni kynsinauhaöljyt ovat pääsääntöisesti ihan skeidaa, sillä ei niitä kynsinauhoja saa korjattua ilman kosteutusta pelkän rasvan voimalla. Jokainen voi kokeilla itse.

PS: Tämä ei edes maksa paljoa, joten käyttäisin vaikka seerumin asemesta kasvoille.

Mukavaa viikonvaihdetta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!