torstai 21. kesäkuuta 2012

IT-palikkaleikkiä

Se on vähän niin, että jos IT-kamoihinsa uusii yhden palikan, saa nähdä aikalailla vaivaa että saa kaikki muut palikat toimimaan sen uuden palasen kanssa. Pahimmassa tapauksessa joutuu uusimaan koko setin, ja siinä vaiheessa ei kyllä naurata, ellei juuri ole saanut esim. loton päävoittoa, jolla toimenpiteen voi köykäisesti rahoittaa.

Minulla on siis uuden uutukainen MacBook ja yritin siihen asentaa Elisan nettitikkua. Asennus ei sujunut (eikä vika ollut todellakaan tuolin ja läppärin välissä) mitenkään, joten nappasin vehkeet kainalooni ja menin kaupungille erääseen kahvilaan suorittamaan asennustyötä, sillä arvelin, että wi-fiä saatettaisiin tarvita.

Niinpä tarvittiinkin. Asensin ja yritin käynnistää. Muuten hyvä, mutta se tyssäsi konfigurointiin. Päivitin kaikki mahdolliset ohjelmistot ja asensin vielä tikun pyytämän Javan. Buuttasin, eikä vieläkään toimi. Poistin ohjelman, asensin uudelleen, buuttasin, päivitin vielä pari ohjelmistoa, eikä vieläkään henkeä saanut puhallettua mokomaan stidiin.

Elisan nettisivuille: Niinpä tietty, tämä Macin uusin käyttis ei tue Huawein tikkua. Ajattelin, että jopa on   kerpele. Kolmas oluttuopillinen kokista meni miettiessä.

Sitten kekkasin mennä Huawein omille sivuille. Kas, sieltä sai imutettua ohjelmiston ja nyt sen varassa tämä sitten pelaa!

Mutta että oli vaikea homma! Nyt ilta menee asennellessa kaikkea pientä, mutta tärkeää ja MsOffice-paketti, joka on aika pläjäys ja on kohtapuoleen latautunutkin.

Tämä kertomus vaan kaikille siksi, että ei kannata vaipua epätoivoon, ellei kaikki heti sujukaan kuin Strömsössä. Kannattaa vaan tsekata kaikkien mahdollisten osapuolien nettisivut ja käyttää mielikuvitusta.

Nyt on sitten iPhonekin päivitetty ja Instagram vaatii vielä opettelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!