lauantai 23. kesäkuuta 2012

Raparperia!

Komeita raparperinvarsia!
Minulle kesän ensimmäisiä mansikoitakin suurempi herkku on raparperi. Satuin nyt saamaan sitä useamman kilon, ja perkaamisen ja pakastamisen ohessa sitä on riitänyt juhannuksen ruokalistallekin.

Tein kiisseliä (joka on niin hyvää kanelikerman kanssa) ja piirakkaa.

Kiisseliä tulollaan!


Raparperifrangipaanipiiras

4-5 dl raparperinviipaleita

Taikina:

1 purkki hapantunutta kermaa
1 muna
1 tl soodaa
makeutusainetta (tai sokeria)
mantelijauhetta niin paljon, että seos on kuin sakeaa puuroa

Sekoita pohjataikinan aineet. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja kaada päälle raparperinpalat. Sirota päälle (vaniljalla maustettua) makeutusainetta (erythritoli/stevia) ja hiukan kanelia.

Paista uunin keskitasossa (n. 180 C) kypsäksi.

Valmis piirakka maistuu!
Piirakan pohjasta tuli yllättävän rapsakka. Manteli maistuu mukavasti. Olin ajatellut syödä sen vaniljakastikkeen kanssa, mutta oikeastaan  - ei se kaipaa mitään lisuketta, vaan on herkullista sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!