keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Lämmittävä thaikkusoppa

Täällä Baselissa ei ole niinkään kylmyysasteita, mutta kun ilma on kosteaa, niin sekin viileys menee luihin ja ytimiin. Nyt olen suunnattoman ihastunut thaikkukanasoppaan sisäisenä lämmikkeenä. Keitto onnistuu muistakin aineksista (esim. kala, tai kasvis, lisäät vaikka bataattia tms). Ainoa, mitä en itse tähän laita, on tuore korianteri, joka kuitenkin keittoon kuuluu. Lisätkööt ne sitä, jotka siitä pitävät.


Thaimaalainen kanakeitto (4:lle)

2 maustamatonta kananrintafilettä poikkisyyhyn ohuiksi viipaleiksi leikattuina
1 rkl ruokaöljyä (miel. maapähkinäöljyä)
1-2 purkkia makeuttamatonta kookosmaitoa (5 dl)
2 shalottisipulia leikattuina ohuiksi renkaiksi
1-2 tuoretta chilipalkoa siemenet poistettuina ja leikattuina viistosti ohuiksi siivuiksi
kanaliemitiivistettä (ja kanalientä)
pätkä tuoretta inkivääriä ohuina viipaleita
pari kaffir-limelehteä (tai laakerinlehteä)
sitruunaruoho pitkittäin halkaistuna
1 tl punaista currytahnaa
1 limen mehu
2 rkl kalakastiketta
tuoretta korianteria (käytän itse kevätsipulin varsia
(hiukan ruskeaa sokeria)

porkkanoita, paprikoita, edamame-papuja ja sieniä (osterivinokas, siitake) jne. leikattuina ohuiksi suupaloiksi viistoon.

Lämmitä öljy pannulla ja lisää siihen shalottisipuli ja kuuullota. Lisää kanansiivut, currytahna ja chili ja paista seos kevyesti ja kaada se kattilaan.

Lisää kookosmaito ja kasvikset, kaffir-limenlehti ja sitruunaruoho ja anna poreilla miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset vaikuttavat kypsiltä.

Mausta kalakastikkeella, limen mehulla, kanaliemitiivisteellä ja tarkista suola. Tarjoa tuoreen korianterin kera. Jos sitruuna maistuu liikaa, taita makua ruskealla sokerilla. Laimennan muuten usein myös myös soppaa tavallisella kermalla, mutta ilman sitähän tämä on maidoton ja laktoositon.

Löysin yllätyksekseni kaupasta myös tuoretta kurkumaa, mikä on tuossa kelmutetussa pakkauksessa valkosipulien vieressä. Tekee oman lisänsä sopalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!