keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Kohtuuhintaista erinomaisuutta

Kaikki varmaan ovat kuulleet Lidlin Cien-merkkisestä Q10-silmänympärysvoiteesta, joka on rankattu monenkin testaajan voimalla todella hyväksi. Tosin siitä en nyt ajatellut kirjoitella, vaikka sellaisen juuri hankinkin.


Sen verran kuitenkin tästä Lidlin voiteesta, että hyvältä näyttää INCI-lista. Ainoastaan hamamelisuute on ainesosana hieman kyseenalainen, vaikka sillä varmaan antioksidanttisia vaikutuksia haetaankin. Se nimittäin saattaa herkistää ihoa. Tässä vielä koko INCI:

Aqua, Glycerine, Persea gratissima oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Cetearyl isononanoate, Ricinus Communis Seed Oil, Butylene Glycol, Myristyl Myristate, Potassium cetyl phosphate, Theobroma Cacao Seed Butter, Hamamelis Virginiana Water, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Panthenol, Palmitic Acid, Stearic Acid, Ethylparaben, Methylparaben, Alcohol, Cera alba, Sodium anisate, Sodium levulinate, Allantoin, Benzoic Acid, Sodium Hydroxide, Caffeine, Panicum miliaceum, Sodium Hyaluronate, Ubiquinone, Taurine, Tannic Acid, Potassium Sorbate, Acanthopanax Senticosus Root Extract, Chlorella vulgaris

Mutta asiaan, siis Kicks Beauty Vitamin C -silmänympärysvoiteeseen, jota sain juuri tuhottua pullollisen. On jopa ihan hyvää tavaraa "Ready, set glow!" motollaan ja 18 euron hinnallaan. Ei halvimmasta pästä, kuten Lidlin voide, mutta puoltaa kumminkin paikkaansa sy-arsenaalissa.


Kicks mainostaa tuotetta seuraavasti nettisivuillaan:

"Ready, Set, Glow! Vitamin C Eye Cream -silmänympärysvoide häivyttää tummia silmänalusia ja turvotusta. Sisältää peptidejä, C-vitamiinia ja hyaluronihappoa, joka myös vähentää juonteita.
Fairtrade-merkintä eli Reilun kaupan merkintä tarkoittaa, että tuotteet sisältävät ainesosia, jotka on hankittu oikeudenmukaisesti ja joiden tuottajat saavat oikeudenmukaisen korvauksen. Fairtrade tekee yhteistyötä vain kehitysmaiden kanssa ja pyrkii parantamaan niiden asukkaiden elinoloja auttamalla puhtaan veden saamisessa sekä terveydenhuollon ja sairaanhoidon parantamisessa."


Reilun kaupan ainesosat ovat ainakin minulla plussaa. Samoin pumppupullo. Täydellinen INCI-lista löytyi Ruotsin Kicksin sivuilta ja se näyttää seuraavanlaiselta:

Aqua, Sucrose*, Saccharide Isomerate, Glycerin, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Arbutin, Biosaccharide Gum-1, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Polysorbate 20, Carbomer, Glyceryl Caprylate, Ethylhexylglycerin, Citric Acid, Sodium Citrate, Butylphenyl Methylpropional, Sodium Hydroxide, Sodium Metabisulfite, Geraniol, Citral, Limonene, Linalool, Hexyl Cinnamal, Sodium Benzoate, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Phenoxyethanol, Parfum. *Ingredients comply with fairtrade standards, total 5 %. www. Info.fairtrade.net

Ihan hyvältä näyttää, glyseriiniä, peptidejä, hyaluronihappoa, C-vitamiinia ja arbutiinia, vettä sitovia ja ihoa rauhoittavia polysakkarideja  - MUTTA myös potentiaalisia herkistäjiä, kuten linalooli ja geranioli, jotka toimivat hajusteina, joskaan en voiteen tuoksua voi kuvailla voimakkaaksi.

Voiteen koostumus on aika paksua, mutta se uppoaa ihoon hyvin. Lukuisten tuoksuainesten lisäksi on huomattavaa, että siinä on "tavanomaisten" parabeenien asemesta hieman erilaisia säilöntäaineita.

Onko joku kokeillut tätä sy-voidetta?

2 kommenttia:

  1. Lidlin sy-voide on vanha tuttu, mutta Kicksin voidetta en ole kokeillut. Pumppupullo on kyllä iso plussa:) Samaten paksu koostumus. Tykkään sellaisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä myös tykkään paksummista koostumuksista, ja sellainen on tarpeen varsinkin illalla, muuten silmänympärykset ovat kovin "korppuiset" alta aikayksikön. Tuon arbutiinin pitäisi vaalentaakin silmänalusia.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!